AcasăOldNoi amanunte despre MASACRUL DE LA PARIS. Arestari, cautari, decizii si informatii...

Noi amanunte despre MASACRUL DE LA PARIS. Arestari, cautari, decizii si informatii de ultima ora

Salah Abdelsam, dat in urmarire internationala

Bilantul persoanelor ucise de cele trei „echipe al mortii” a ajuns sambata seara la 132 de morti, asta dupa ce trei raniti aflati in stare grava au incetat din viata la spital. Autoritatile spun ca 26 de cadavre nu au fost identificate.

 

O parte din victimele de la Bataclan

– Unul dintre teroristii sinucigasi, responsabili pentru atacul sangeros de la Bataclan, a fost identificat pe baza amprentelor. Omar Ismail Mostefai avea 29 de ani, era cetatean francez, cu origini algeriene, si locuia in Courcouronnes, Essonne. Sapte persoane din anturajul sau, inclusiv tatal si fratele sau, au fost plasate in arest sambata seara.

– Mai multe arestari au avut loc, de asemenea, in Belgia. Se vorbeste despre 7 retineri, inclusiv cinci persoane cu domiciliul in aceeasi zona – Molembeek, suburbie a Bruxelles-ului, cunoscuta sub numele de  „capitala Jihadului in Europa” sau „pestera cu teroristi”.

– „Commando-urile mortii”, care includeau, printre altii, trei francezi stabiliti in Belgia, alte doua persoane cu pasapoarte siriene, deghizate in refugiati, si un complice de sex feminin, se crede ca au calatorit impreuna de la Bruxelles la Paris in masini inchiriate.

– Ibrahim Abdeslam, nascut in 1984, cu rezidenta belgiana, este atacatorul sinucigas care s-a aruncat in aer pe Bulevardul Voltaire, in dreptul braseriei “Comptoir Voltaire”. El este cel care a inchiriat un Seat negru din Belgia.

– Fratele sau, Salah Abdelsam, a inchiriat un VW Polo negru, de asemenea folosit in atentate. Salah (26 de ani) e fugar si face obiectul unui mandat international de arestare, desi sambata dimineata el fusese oprit de un filtru al politiei, pe autostrada catre Bruxelles. Salah se afla intr-o masina alaturi de alti doi barbati. Acum e dat disparut. Un al treilea Abdelsam a fost arestat la Bruxelles, dar nu sunt date ca ar fi participat si el la atacuri.

Salah Abdelsam, dat in urmarire internationala

– In Seat-ul descoperit abandonat in Montreuil, la nord-est de Paris, s-au gasit trei arme AK-47, cinci incarcatoare complete si 11 incarcatoare goale. Autoturismul Polo a fost descoperit in apropierea salii de spectacole Bataclan.

– Unul dintre cei trei atacatorii sinucigasi, care s-au aruncat in aer in zona arenei „Stade de France”, este Bilal Hadfi (25 de ani), rezident in Belgia. Se pare ca  Hadfi este un fost luptator ISIS.

– Intr-un interviu pentru TF1, fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy a propus ca suspectii cu „profil S”, aflati in baza de date a autoritatilor franceze drept persoane care pot reprezenta o amenintare pentru cetateni, sa fie dotati cu bratari electronice sau sa fie plasate in arest la domiciliu. Sarkozy spune ca „toti cei care au plecat pentru Jihad si s-au reintors in Franta, ar trebui sa fie plasati imediat in arest, iar oricine acceseaza site-uri jihadiste ar trebui considerat jihadist”.

Nicolas Sarkozy

– Serviciile secrete irakiene ar fi avertizat tarile occidentale de existenta unui atac iminent cu o zi inainte de masacrul de la Paris.

– Un numar de 20 de cetateni straini au fost ucisi vineri seara in timpul atacurilor din Paris. Evaluarea este provizorie, existand inca multe alte persoane de alte nationalitati decat franceze internate in spital. In total sunt peste 300 de raniti.

– Prezenti la intalnirea G20 din Antalya,  Barack Obama si Vladimir Putin au fost surprinsi purtand o discutie tet-a-tet. Se spune ca discutiile s-au axat pe atentatele din Paris si situatia in Siria si Irak.

Barack Obama si Vladimir Putin, discutie la intalnirea G20 din Antalya

– Ministerul Apararii a anuntat ca aviatia franceza a lansat duminica un atac cu bombe asupra unui centru de recrutare ISIS, o tabara de antrenament si un depozit de arme, toate in perimentrul Raqqa, estul Siriei.

– Un consiliu de urgenta al ministrilor de interne din Uniunea Europeana va avea loc vineri, la Bruxelles, la cererea Frantei.

author avatar
Mihai Koblenko
593 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger