AcasăOldNoaptea Muzeelor 2015: O linie speciala de autobuz circula -gratuit- in noaptea...

Noaptea Muzeelor 2015: O linie speciala de autobuz circula -gratuit- in noaptea de 16/17 mai!

Locuitorii Bucurestilor care abia asteapta sa colinde Capitala, in noaptea de 16 spre 17 mai, cand se marcheaza „Noaptea (Europeana a) muzeelor”, respectiv sambata spre duminica, dar se temeau ca, in cazul in care vor obosi de la atata mers pe jos, nu vor avea cu ce ajunge la urmatorul punct al itinerarului cultural sau, de ce nu, acasa, primesc vesti bune de la reprezentantii RATB.

Drept urmare, nu e nevoie sa stati cu grija: aveti la dispozitie o linie speciala de autobuz, care va circula intre orele 21.00 si 4.00, asadar de sambata seara si pana aproape de ivirea zorilor, duminica, si care va ajunge in principalele puncte de atractie, din punct de vedere muzeal, ale Capitalei.

E important sa mai stiti, inainte de a afla parcursul pe care circula aceste mijloace de transport in comun de suprafata, faptul ca transportul pe aceasta linie speciala va fi gratuit, dar si ca va respecta un program, de care e bine sa tineti cont, ca vor fi plecari atat de la Palatul Parlamentului, cat si de la Piata Unirii, dupa cum urmeaza: orarul plecarilor de la Palatul Parlamentului: 21:00 ; 22:30 ; 24:00 ; 1:30 ; 3:00 ; 4:30, in timp ce programul plecarilor de la Piata Unirii este: 22:00 ; 23:30 ; 1:00 ; 2:30 ; 4:00.

Asadar, pornind de la Palatul Parlamentului, unde, dupa cum cunoscatorii stiu deja, se afla Muzeul National de Arta Contemporana, autobuzele cu doritorii sa viziteze- gratuit- muzeele din Capitala care participa la acest eveniment devenit traditional si in Romania, asemeni altor state europene, vor parcurge urmatorul traseu: Calea 13 Septembrie, Str. Izvor, Bd. B. P. Hasdeu, Str. Vasile Parvan, Calea Plevnei, Str. Mircea Vulcanescu -unde se afla amplasat Muzeul Militar National, Str. Baldovin Parcalabul, Bd. Garii de Nord, Piata Garii de Nord, Calea Grivitei, Bd. Dacia – pe care se regaseste cladirea Muzeului Literaturii si Piata Romana. De asemenea, autobuzele vor ajunge pe  Calea Dorobantilor – unde se regaseste Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, pe Bd. Constantin Prezan, Arcul de Triumf, Soseaua Kiseleff (Muzeul National de Geologie), Piata Victoriei, Calea Victoriei (Muzeul National George Enescu, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul Municipiului si Muzeul National de Istorie), Splaiul Independentei, Piata Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Calea Serban Voda, Piata Eroii Revolutiei (Muzeul Bellu), cu intoarcere pe Soseaua Viilor, Str. Dr. Istrate, Parcul Carol (Muzeul Tehnic National) Str. 11 Iunie, Bd. Regina Maria, Bd. Libertatii si Calea 13 Septembrie.

Nu in ultimul rand, reprezentantii RATB le reamintesc bucurestenilor ca liniile de noapte N102, N104, N105, N106, N107, N108, N109, N110, N111, N112, N114, N115, N116, N117, N119 si N121, ale caror trasee sunt in zona muzeelor deschise cu ocazia evenimentului, vor rula pe intreg parcursul noptii de sambata spre duminica. Trebuie mentionat, insa, si ca aceste autobuze vor opri in statii la intervale de 50 de minute.

author avatar
Cristina Stefan
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger