AcasăOldNitu, prima reactie in chestiunea folosirii coloanei oficiale

Nitu, prima reactie in chestiunea folosirii coloanei oficiale

Tiberiu Nitu

In conditiile in care, deunazi, dua ce a fost la Ministerul Justitiei, pentru a discuta cu Raluca Pruna despre aceasta situatie, a ales sa nu faca nicio declaratie prin intermediul careia sa-si explice punctul de vedere, procurorul general a ales, joi dupa-amiaza, sa rupa aceasta tacere pe are tot domnia sa o impusese.

Si a decis sa reactioneze prin intermediul unui comunicat de presa, din randurile caruia se intrevede faptul ca Tiberiu Nitu sustine ca, de-a lungul carierei sale, a fost atent la respectarea legii, dar si ca, in calitatea sa prezenta, respectiv in postura de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, a beneficiat de masuri de protecte proportional cu riscurile functiei, insa doar de cele mentionate in textul legii.

Va prezentam, in cele ce urmeaza, integral, comunicatul dat publicitatii de catre procurorul general Nitu:

„Avand in vedere comentariile purtate in spatiul public referitoare la persoana mea, doresc sa precizez ca in intreaga mea cariera de magistrat, precum si in functia de procuror general, am fost permanent preocupat de respectarea legii si a normelor deontologice.

Din acest punct de vedere, vreau sa precizez ca in cadrul activitatii desfasurate in calitate de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, am beneficiat doar de masurile de protectie prevazute de lege, proportional cu riscurile si responsabilitatile acestei functii.

Ii asigur pe toti colaboratorii mei din cadrul Ministerului Public, pe toti partenerii nostri institutionali si pe toti cetatenii Romaniei ca activitatea noastra – a mea personal- nu este afectata, nu este influentata sau perturbata de demersurile judiciare desfasurate in vederea clarificarii depline a acestei situatii si, totodata, imi asum obligatia de rezerva ce imi revine in raport cu activitatea desfasurata in acest sens.

Apreciez ca este de datoria mea, in calitate de procuror general, sa ma asigur ca in aceasta perioada activitatea Ministerului Public se va desfasura in conditii normale si in parametrii eficentei consemnate in ultimul raport MCV.

Procuror general

Tiberiu-Mihail Nitu”.

Reactia procurorului sef al PICCJ vine, asadar, la cateva zile dupa ce DNA anunta ca solicita Senatului aviz pentru incuviintarea urmaririi penale a fostului ministru Oprea, pentru doua acuzatii de abuz in serviciu, prilej cu care erau amintite si anumite aspecte ce tin de o coloana oficiala de acre ar fi beneficiat seful Parchetului General. Mai precis, in comunicatul DNA cu pricina erau mentionate urmatoarele aspecte: „La data de 4 aprilie 2014, la Ministerul Afacerilor Interne s-a inregistrat Protocolul nr. 12 privind cooperarea in domeniul circulatiei rutiere, incheiat cu Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ministerul Afacerilor Interne a fost reprezentat la incheierea protocolului de catre ministrul Oprea Gabriel, iar obiectul a fost cooperarea dintre cele doua institutii, in scopul insotirii autovehiculului utilizat de catre procurorul general cu echipaje ale politiei rutiere”, dar si acela ca „protocolul a reprezentat temeiul in baza caruia, incepand cu luna aprilie 2014, procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie i s-a asigurat, cu caracter permanent, insotirea deplasarilor efectuate pe raza municipiului Bucuresti”.

sursa foto: romaniatv.net

115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger