AcasăOldNitu explica de ce a fost schimbata incadrarea in cazul incendiului din...

Nitu explica de ce a fost schimbata incadrarea in cazul incendiului din Colectiv

Intrebat in privinta schimbarii incadrarii in cauza tragediei din club, Procurorul General al Romaniei a explicat de ce anume se fac, in prezent, cercetari cu privire la ucidere din culpa.

In conditiile in care, sambata, se anuntase faptul ca in dosarul menit sa scoata la lumina conditiile in care s-a produs tragedia din clubul de pe strada Tabacarilor nr. 7 din Capitala se incepuse urmarirea penala cu privire la fapte de omor calificat si distrugere calificata, iar in cursul zilei trecute, cand s-a aflat ca actionarii clubului Colectiv au ajuns la audieri, la Parchetul General, institutia confirma faptul ca tinerii Mincu, Anastasescu si Gancea sunt audiati, in calitate de suspecti, „sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa”, ulterior cei trei fiind retinuti pentru 24 de ore, pentru ucidere din culpa, fapta prevazuta de art. 192 alin. 3 Cod penal, procurorul-sef a facut o serie de precizari.

„Probele administrate ulterior -de vineri noaptea, de sambata si pana in prezent -au stabilit cauza incendiului, modul de propagare, cauza decesului victimelor, astfel incat s-a stabilit ca modalitate de vinovatie a savarsirii faptei culpa si nu intentia”, a declarat Nitu, procurorul general adaugand ca pedeapsa pentru ucidere din culpa, in varianta agravata, este de 10 ani de detentie, in timp ce pentru vatamare corporala din culpa se risca o pedepsa de patru ani.

Declaratiile procurorului sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte au fost facute in aceeasi seara in care Costin Mincu, George-Alin Anastasescu si Paul Catalin Gancea, cei trei actionari ai clubului in care a avut loc incendiul soldat cu peste 30 de decese, au fost retinuti pentru 24 de ore, pentru ucidere din culpa.Primul retinut a fost Anastasescu (28 de ani), actionarul majoritar al clubului cuprins de flacari, ulterior Gancea (28 de ani), iar in cele din urma si pe numele lui Costin Mincu (36 de ani) s-a emis o ordonanta de retinere.

Va precizam si ca, in cazul acuzatiilor de omor calificat si distrugere calificata, pedepsele pot ajunge de la inchisoare intre 15 si 25 de ani, pana la detentie pe viata.

387 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger