AcasăOldNinsorile revin in mare parte din tara. COD PORTOCALIU de VISCOL pentru...

Ninsorile revin in mare parte din tara. COD PORTOCALIU de VISCOL pentru CAPITALA si 11 judete!

S-a emis o nouă avertizare de ninsori. Cum va fi vremea în Capitală, de 1 decembrie

Vesti deloc bune pentru cei carora nu prea le place iarna! Dupa cum au anuntat meteorologii inca din cursul zilei precedente, prin intermediul unei informari, vremea se schimba radical, in urmatoarele ore, cand vor aparea din nou ninsorile. Doar ca daca de aceasta data, specialistii anunta ca, incepand de sambata dupa-amiaza, atat Bucurestiul, cat si 11 judete din zona estica, dar si sud-estica a tarii vor fi afectate de viscol.

Situatia actualizata a evolutiei vremii i-a facut, asadar, pe specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) sa dea publicitatii o avertizare COD PORTOCALIU, valabila, de sambata seara, de la orele 20, incepand, si pana duminica la aceeasi ora. Sub incidenta acestei atentionari se vor afla Bucurestiul si judetele Buzau, Prahova, Ilfov, dar si Giurgiu, Ialomita, Calarasi, Vrancea, Braila si Galati, unde specialistii spun ca viscolul va fi temporar, dar intens, cu intensificari ale vantului ce pot depasi, la rafala, 70 si chiar 80 km/h. Totodata, ANM anunta ca sunt posibile situatii in care vizibilitatea se va reduce sub pragul a 50 de metri. Cat priveste judetele Constanta si Tulcea, colorate si ele in portocaliu pe harta precipitatiilor anuntate pentru acest interval de 24 de ore, meteorologii spun ca viscolul va ajunge sa aiba intensitate maxima incepand cu primele ore ale ultimei zile din aceasta saptamana.

Nici alte regiuni ale tarii nu scapa de ninsori, doar ca vantul va sufla cu mai putina forta ca pe raza celor aflate sub incidenta Codului portocaliu. Nu mai putin de 12 judete- 10 total – Mehedinti, Olt, Gorj, Dolj, Valcea, Arges, Targoviste, Dambovita, Bacau si Vaslui, doua doar partial: Brasov si Covasna – se vor afla, in week-end, sub COD GALBEN. Specialistii de la ANM spun ca, tot de sambata incepand, ninsorile vor cuprinde Lunca Dunarii, spre sudulsi sud-estul tarii, inclusiv in zona Carpatilor de Curbura. Ninsorile vor duce la depunerea unui strat „consistent” de zapada, in timp ce vantul, care nu va lipsi din peisaj, va avea rafale de 55-65 km/h, fiind posibil sa viscoleasca ninsoarea.

Nu in ultimul rand, meteorologii spun ca va ninge si in restul teritoriului, doar ca precipitatiile specifice sezonului rece vor fi temporare, iar vantul va sufla cu mai mica putere.

Drept urmare, avand in vedere cele anuntate de meteorologie, in cazul in care aveati planuri de calatorie pentru acest sfarsit de spatamana, e bine sa tineti cont de inrautatirea vremii, astfel incat sa nu lasati iarna sa va prinda pe picior gresit! Va este recomandat ca, in cazul in acre planuiti sa plecati la drum cu masina, sa va echipati autoturismele cu anvelope de iarna, sa aveti paturi si rezerva de combustibil, dar si sa circulati cu mare atentie, pentru a evita evenimentele nedorite.

author avatar
Cristina Stefan
343 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger