AcasăOldNicolas Sarkozy, fostul presedinte francez, retinut!

Nicolas Sarkozy, fostul presedinte francez, retinut!

Fostul sef de stat a fost retinut, marti, de catre procurorii anticoruptie francezi. Sarkozy este acuzat de trafic de influenta!

Situatie nemaiintalnita in Franta! Un fost presedinte a fost retinut de catre oamenii legii. Sarkozy este suspectat intr-un presupus dosar de trafic de influenta, potrivit France2. Sosit, in aceasta dimineata, la audieri, la Nanterre, oras situat la vest de capitala, fostul lider de la Paris a fost retinut, fiind acuzat ca ar fi incercat sa obtina informatii intr-un dosar. Este vorba despre o retinere pentru audieri, ce se poate prelungi pana la un interval de 24 de ore, anunta presa franceza.

Anchetatorii fac cercetari pentru a stabili daca Sarkozy ar fi incercat sa obtina informatii, de la un inalt magistrat, in legatura cu o ancheta care il viza, in schimbul promisiunii unei „functii de prestigiu”. In acest caz, avocatul lui Sarkozy, Thierry Herzog, dar si alti doi aparatori legali au fost retinuti, pentru 24 de ore, pentru aceleasi acuzatii.

Retinerea, pentru audieri, a fostului presedinte francez, vine in contextul in care, scrie presa franceza, Sarkozy si-a anuntat intentia de a redeveni activ pe scena politica.

Ramaneti pe national.ro pentru a afla mai multe informatii in acest caz!

252 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger