AcasăOldNepalul, zguduit de un nou cutremur de peste 7 grade!

Nepalul, zguduit de un nou cutremur de peste 7 grade!

Nepalezii sunt greu incercati de natura. La circa trei saptamani de la cutremurul devastator, de 7.8 grade pe Richter, care a cauzat moartea a este opt mii de oameni si ranirea altor mii, si in conditiile in care oamenii nu si-au revenit din socul pierderii celor dragi, dar si al locuintelor, statul asiatic a fost zguduit, marti, de un nou seism de peste 7 grade pe scara Richter.

Cutremurul ce a avut loc in aceasta dimineata, estimat initial la 7.4 grade pe Richter, a avut, de fapt, 7. 3 grade pe Richter si s-a produs, din datele anuntate de catre seismologi, in estul tarii, la o adancime de doar 18 kilometri, fiind, asadar, o miscare telurica de suprafata, asemeni celei care a provocat mii de decese. Numarul victimelor nu este cunoscut deocamdata, insa, din datele prezentate de catre televiziunile internationale de stiri, ar fi vorba despre cel putin patru morti.

Cutremurul de marti a fost resimtit in statele vecine, atat in india, cat si in Bangladesh, cum s-a intamplat, de altfel, si in cazul celui de 7.8 grade pe scara Richter.

Dupa cum e lesne de inteles, noua unda de soc a sadit groaza in randul locuitorilor. Deja, de teama, foarte multi nepalezi alesesera sa paraseasca principalul oras al tarii, capitala Kathmandu, dupa cutremurul devastator din 25 aprilie, care a dus la prabusirea unui numar impresionant de imobile, zeci de mii de oameni fiind afectati de dezastrul natural urmat de zeci de replici, unele foarte puternice.

Vom reveni cu detalii!

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger