AcasăOldMohammad Munaf, condamnat in dosarul rapirii celor trei jurnalisti, adus in Romania

Mohammad Munaf, condamnat in dosarul rapirii celor trei jurnalisti, adus in Romania

Condamnat in primavara anului 2008 la un deceniu de inchisoare, in dosarul privind rapirea celor trei ziaristi romani in Irak, si ulterior dat in urmarire prin Interpol, Munaf a fost adus in tara, aflandu-se la acest moment in custodia Politiei Romane.

UPDATE: Pe fondul anuntului Administratiei Prezidentiale privind faptul ca Munaf a fost adus in tara si ca se afla in custodia oamenilor legii romani, reprezentantii Politiei Romane au facut, la randul lor, cateva precizari importante in acest sens. „Acesta a fost introdus intr-un Centru de Retinere si Arest Preventiv al Politiei Romane, pe baza mandatului de executare a pedepsei cu inchisoare emis pe numele sau”. Totodata, IGPR a facut publica si o fotografie cu Munaf, escortat de doi membri ai SIAS (Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale).

Anuntul in acest sens a fost facut in urma cu scurt timp si a venit chiar din directia Presedintiei. Klaus Iohannis a transmis o declaratie prin care face o serie de precizari importante cu privire la operatiunea care a permis aducerea in Romania a barbatului cu dubla cetatenie- irakiana si americana.

Mai exact, seful statului explica faptul ca Munaf – pe care il numeste „unul dintre principalii vinovati in dosarul rapirii celor trei jurnalisti” in Irak, in urma cu zece ani -a fost adus in Romania in urma unei actiuni comune, la care au participat institutiile statului, sub coordonarea CSAT-ului.

Drept urmare, odata adus in Romania, Munaf urmeaza sa-si ispaseasca pedeapsa decisa in cazul sau de cater magistratii Curtii de Apel Bucuresti. Este vorba despre o condamnare definitiva de zece ani de detentie, dispusa in urma cu aproape sapte ani, mai exact la circa trei ani de la cazul rapirii jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian si Sorin Miscoci.

Va prezentam declaratia integrala a sefului statului pe acest subioect, asa cum apare pe site-ul Administratiei Prezidentiale:

“Autoritatile statului roman au finalizat astazi demersurile in cazul lui Mohammad Munaf, cetatean irakian si american, cu aducerea in tara a acestuia. Mohammad Munaf, condamnat definitiv, in anul 2008, de Curtea de Apel Bucuresti la 10 ani de inchisoare, pentru acte de terorism impotriva unor cetateni romani, se afla in prezent in custodia Politiei Romane.

Acest lucru a fost posibil ca urmare a cooperarii tuturor institutiilor statului roman, sub coordonarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Felicit Serviciul Roman de Informatii, Ministerul Afacerilor Interne, precum si celelalte institutii din cadrul sistemului national de prevenire si combatere a terorismului, care si-au adus contributia pe dimensiunea externa, pentru ampla operatiune desfasurata in aceasta perioada, in cooperare cu parteneri interni si externi.

Efortul autoritatilor romane a facut posibil ca unul dintre principalii vinovati in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak, in anul 2005, sa isi ispaseasca pedeapsa in Romania, conform sentintei judecatoresti.

Reafirm inca o data sprijinul ferm al Romaniei pentru lupta impotriva terorismului.”

Muhammad Munaf

Mentionam ca Mohammad Munaf a fost ghid pentru cei trei jurnalisti romani ajunsi in Irak in martie 2005. Barbatul a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, cu executare, pe 24 aprilie 2008. „Persoana in cauza a fost condamnata la data de 24 aprilie 2008 de catre magistratii Curtii de Apel Bucuresti – Sectia I Penala la o pedeapsa privativa de libertate de 10 ani inchisoare pentru acte de terorism savarsite atat pe teritoriul tarii cat si in afara acestuia, impotriva unor cetateni romani”, reaminteste, joi, Politia Romana.

255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger