AcasăOldModificări la examenul de BAC. S-a schimbat data. Nelu Tătaru a făcut...

Modificări la examenul de BAC. S-a schimbat data. Nelu Tătaru a făcut anunțul

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a afirmat, luni, că tinerii care s-au înscris pentru susținerea examenului de bacalaureat și au în ziua examenului temperatură mai mare  de 37,3 grade Celsius, ar putea avea parte de o sesiune specială în luna iulie.

Decizie ministrului Nelu Tătaru  vine după ce președintele Iohannis anunțase că absolvenții care au temperatură mai mare decât cea anunțată vor susține un nou examen într-o sesiune specială din toamnă.

Sesiunea specială pentru elevii cu probleme de sănătate ar putea fi organizată începând cu data de 6 iulie.

„Exact la acest lucru ne gândeam și discutam acum ca propunere, să fie pe 6 iulie a doua sesiune de Bacalaureat. Mergem spre acest program. Dacă nu azi, mâine o să-l anunțăm… Anunțul îl va face, de fapt, ministerul Educației. Și-n privința Evaluării Naționale rămân 15 iunie și 29 iunie”, a spus Tătaru

Calendarul examenului de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, prima probă, cea la Limba şi literatura română, urmând să aibă loc pe 22 iunie, informează un comunicat remis luni presei de MEC.

Înscrierile sunt programate în perioada 3 – 10 iunie, iar între 11 şi 17 iunie – echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale.

„Elevii de clasa a 12-a vor rata admiterea. Probabil, întregul lor parcurs educațional va fi afectat doar pe motivul acesta, al triajului epidemiologic. O mulțime de specialișt au declarat faptul că temperatura ridicată nu este o condiție pentru a fi bolnav de coronavirus. Poți să ai temperatura ridicată în ziua examenului și din cauza stresului sau din cauza faptului că ești la menstruație”, a explicat Antonia Pup șefa Consiliului Național al Elevilor, potrivit gandul.ro

author avatar
Silviu Dumitru
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger