AcasăOldMitropolitul Ardealului, martor la DNA

Mitropolitul Ardealului, martor la DNA

Daca pana mai azi persoanele cunoscute care trecusera pragul DNA-ului faceau parte din sfera politicului, a fotbalului sau din lumea medicala, dimineata zilei de luni a adus o premiera la acest capitol.

UPDATE – Aparatorul legal al Mitropolitului Ardealului a anuntat faptul ca nu Becali insusi a cerut binecuvantarea, ci un calugar de la Athos, dar si ca „nu aceasta lucrare („Iubirea milostiva si mantuitoare” -n.r) este cea care face obiectul cercetarii” si ca in dosarul de fata sunt 5 sau 6 lucrari in vizorul procurorilor, de aici si chemarile la audieri. „IPS Sa nu a avizat cartea, ci a binecuvantat-o. (…) Nu exista carte care apare in biserica sa nu apara cu binecuvantarea unui ierarh, ca este mitropolit, ca este arhiepiscop, ca este episcop vicar nu conteaza. (…) Un parinte de la Muntele Athos a mers la Inalt Prea Sfintitul si i-a cerut sa-i dea o binecuvantare domnului Becali, in asa fel incat sa scrie in viitor o carte. Nu s-a pus problema unui capital de nicio natura, nici juridica, nici materiala”, a lamurit avocatul Mitropolitului Ardealului.

––

In sensul in care, cu cinci minute inainte de 10.30, pe usa sediului central al Directiei Nationale Anticoruptie a intrat Mitropolitul Ardealului, Inalt Prea Sfintia Sa Laurentiu. Inaltul reprezentant al Bisericii Ortodoxe nu a venit singur, ci insotit de avocat, urmand sa fie audiat in calitate de martor. De altfel, aparatorul legal al Mitropolitului a intrat primul la DNA, ulterior iesind pentru a le explica reporterilor faptul ca IPJ Streza va da declaratii la iesirea de la audieri si ca inaltul prelat nu are nimic de ascuns, „pentru ca nu are de ce”.

Precizarile avocatului au venit  in conditiile in care, inainte de a ajunge sa discute cu anchetatorii anticoruptie, inalta fata bisericeasca a ales sa nu stea de vorba cu presa.

Va amintim ca s-a aflat, in urma cu ceva vreme, faptul ca Laurentiu Streza a fost indrumator al cartii lui George Becali, lucrare semnata de catre patronul stelist in perioada in care omul de afaceri era privat de libertate. Foarte probabil, aceasta este motivul pentru care procurorii au dorit sa stea de vorba cu IPS. Ramane de vazut daca la plecarea de la DNA, inaltul reprezentant al BOR va oferi detalii in privinta prezentei sale in fata procurorilor.

sursa foto: antena3.ro

152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger