AcasăOldMinistrul Sanatatii anunta ca s-a luat in calcul inchiderea Spitalului de Arsi

Ministrul Sanatatii anunta ca s-a luat in calcul inchiderea Spitalului de Arsi

Situatia de la Spitalul de Arsi nu este straina de urechile oficialilor Ministerului Sanatatii, de vreme ce s-a luat in calcul inclusiv inchiderea unitatii spitalicesti aflate pe Calea Grivitei, din Capitala.

O astfel de masura radicala a fost luata in calcul, din cate a anuntat in urma cu scurt timp insusi ministrul Sanatatii, si nu o singura data. Insa pana la acest moment s-a constatat ca un astfel de demers nu e unul fezabil, astfel ca s-a dispus doar suspendarea activitatii Unitatii de Transfuzie Sanvgina (UTS) si redirectionarea pacientilor cu arsuri grave. „Este inacceptabil ca dupa 6 luni de la „Colectiv” noi sa nu fi invatat nimic. Spitalul nu ofera conditii proprii pentru pacient si pentru personalul medical. Singura masura rezonabila (…) este inchiderea spitalului si transferul activitatii intr-o alta unitate. Este o masura pe care am luat-o in considerare de trei ori, pe care am discutat-o indelung, ultima oara saptamana trecuta (…) Concluzia la care am ajuns este ca nu putem inchide intreg spitalul”, a precizat Vlad Voiculescu.

Ar mai fi de mentionat faptul ca ministrul a anuntat ca, in cazul in care ar aparea o situatie grava, cu persoane avand arsuri, se va apela la transferul pacientilor in strainatate. Ministrul a mentionat si faptul ca la acest moment sunt doi pacienti internati la Terapie Intensiva, in spitalul respectiv, dar care nu pot fi transferati, si ca sectia de arsi de la Floreasca, nou infiintata, are paturile ocupate.

„Nimeni nu a facut nimic semnificativ pentru acest spital”, a conchis oficialul guvernamental, ministru subliniind ca exista atat o problema la nivel de management, cat si de infrastructura. Totodata, Voiculescu a punctat ca unutatea medicala nu are o instalatie de climatizare, dar si ca nu s-a facut, catre minister, o cerere de ajutor financiar catre acest spital.

Nu in ultimul rand, oficialul guvernamental a anuntat ca la aceasta ora la unitatea spitaliceasca se afla reprezentanti ai Politiei Capitalei.

sursa foto: Facebook/Vlad Voiculescu

author avatar
Cristina Stefan
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger