AcasăOldMinistrul pentru Energie ii linisteste pe romani: "Situatia este sub control". Exclude...

Ministrul pentru Energie ii linisteste pe romani: „Situatia este sub control”. Exclude problemele in aprovizionarea cu gaze pentru populatie

In contextul in care gigantul rus Gazprom si-a anuntat, luni,  decizia de a sista livrarea de gaz natural catre Ucraina, in conditiile in care Kievul are datorii de peste 4 miliarde de dolari, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, i-a linistit pe romani, asigurand ca nu vor aparea probleme in aprovizionarea cu gaz pentru populatie sau unitatile care furnizeaza agent termic.

„Populatia nu va avea nicio problema in aprovizionare, suntem pregatiti sa facem fata”, a punctat Nicolescu, luni la pranz, intr-o conferinta de presa. Mai mult, ministrul sustine ca nu vor fi dificultati in furnizarea de gaze catre utilizatorii din Romania nici in perioada rece, cand se reincepe saufurnizarea de agent termic. „In ceea ce priveste situatia din Romania am avut discutii cu producatorii din Romania si cu operatorii de transport si nu cred ca tre sa fim ingrijorati, Romania nu va fi afectata, nici chiar in perioada de iarna. Suntem pregatiti, chiar si pentru cea mai dificila situatie care poate sa apara”, a mai sustinut reprezentantul Guvernului.

Nicolescu a oferit o serie de cifre pentru a intari acest anunt si a linisti o data in plus populatia. „In momentul de fata avem in depozite 1,35 miliarde de metri cubi. (…) Ne dorim sa atingem un nivel de stocare de 2 mld metri cubi. Solutia de avarie este sa stocam cat mai mult”, a mai precizat ministrul delegat pentru Energie.

In cursula cestei dimineti, reprezentantii Gazprom au anuntat ca, din cauza datoriilor uriase pe care Kiev-ul le are de platit Moscovei, nu vor mai furniza gaz natural catre Ucraina, decat in conditiile in acre se va face plata in avans.

85 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger