AcasăOldMinistrul Justitei, la bilantul DNA: Inainte de a ucide, coruptia saraceste o...

Ministrul Justitei, la bilantul DNA: Inainte de a ucide, coruptia saraceste o societate

Asemeni Laurei Kovesi, dar si a sefului statului, si ministrul Justitiei a vorbit, la bilantul DNA pe 2015, despre nevoia aplicarii masurilor de recuperare a prejudiciilor din dosarele in cazul carora instanta a dat decizii definitive.

„DNA contribuie decisiv la demolarea mitului urban ca in Romania nu este posibila, efectiv, combaterea marii coruptii”, a punctat Raluca Pruna inca din prima parte  a discursului pe care l-a sustinut, joi, in prezenta procurorului general al DNA, a sefilor celor doua Palate, si a presedintilor Inaltei Curti si a Consiliului Superior al Magistraturii.

Totodata, minsitrul Pruna a subliniat ca numarul mare de sesizari primite de procurori indica un „nivel crescut de incredere” in aceasta institutie. „DNA este astazi la o cota de incredere din partea populatiei care depaseste semnificativ alte institutii fundamentale (…) aveti o profesie grea, pe care trebuie s-o purtati cu demnitate. Increderea vine cu un pret mare”, a precizat ministrul, Raluca Pruna punctand, totodata, ca „nu exista derogare de la respectarea legii (…) mai degreme sau mai tarziu bratul legii este si in Romania ferm”.

„Ministerul Justitiei intelege ca stabilitatea legislativa si institutionala a fost o premisa majora a succesului DNA”, ca urmare ministrul a punctat ca Guvernul- prin institutia pe care o conduce- vrea sa asigure resursele de care e nevoie pentru combaterea coruptiei.

Asemeni antevorbitorilor sai, ministrul Justitiei a pus accent pe preventie, in privinta fenomenului coruptiei, subliniind, insa, necesitatea combaterii saraciei. „Inainte de a ucide, corupia saraceste o societate”, considera Pruna.

foto: Facebook/Ministerul Justitiei

151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger