AcasăOldMihai Vlasov, trimis in judecata de DNA in al doilea dosar

Mihai Vlasov, trimis in judecata de DNA in al doilea dosar

Avocatul Mihai Vlasoc, fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), a fost trimis in judecata intr-un nou dosar in care este vizat de o alta acuzatie de coruptie.

Mai precis, procurorii anticoruptie au anuntat, luni, ca Mihail Vlasov a fost trimis in judecata, in stare de libertate, fiind cercetat pentru dare de mita. Sosarul sau a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Bucuresti.

Conform rechizitoriului intocmit de catre procurorii DNA, in urma cu doi ani, pe 26 februarie, Vlasov, in calitate de presedinte al CCIR, i-ar fi cerut unui deputat, membru in Comisia juridica a Camerei, „sa ii sustina interesele prin promovarea unui proiect de act normativ”. Totodata, procurorii sustin ca „solicitarea a fost formulata in contextul demersurilor inculpatului de a influenta adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) sa poata prelua Oficiului National al Registrului Comertului. Scopul determinant al acestui demers legislativ il reprezenta controlarea veniturilor obtinute din activitatea desfasurata de Registrului Comertului. In schimbul sustinerii proiectului de lege, Vlasov Mihail, in calitatea sa de presedinte al Colegiului de conducere al Camerei Nationale, i-a promis deputatului respectiv, la cererea acestuia, ca il va numi in functia de arbitru in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei”.

Va amintim ca, fostul sef al Camerei de Comert si Industrie a mai fost trimis in judecata intr-un alt dosar, in luna aprilie a anului trecut, pentru trafic de influenta.

sursa foto: romaniatv.net

94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger