AcasăOldMeteorologii au emis atentionari COD GALBEN, valabile pentru primele ore ale zilei

Meteorologii au emis atentionari COD GALBEN, valabile pentru primele ore ale zilei

Ziua de miercuri a inceput cu ceata, in cateva zone din tara. Judetele in care negura este prezenta in peisaj se afla sub incidenta unor avertizari.

Mai precis, o prima atentionare nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN de ceata, emisa de catre specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie la primele ore ale zilei in curs, ramane valabila pana la ora 9.50, si cuprinde indeosebi zonele joase ale Clujului, inclusiv drumurile nationale si europene care strabat acest judet.

Totodata, o alta atentionare vizeaza sudul judetului Caras-Severin, din nou cu mentiunea ca DN-urile si cele europene aferente acestui judet vor fi acoperite de negura, cel putin pana la ora 10.15, cand expira Codul galben.

DIn cate precizeaza meteorologii, fenomenul duce – simtitor- la scaderea vizibilitatii, local sub 200 de metri, izolat si dub limita a 50 de metri. Iar ca urmare a faptului ca aceste conditii meteo sunt nefavorabile, participantilor la trafic li se recomanda sa fie atenti in momentul in care pleaca la drum, pentru a se evita accidentele.

author avatar
Cristina Stefan
130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger