AcasăOldMesajul ministrului Oprea dupa decesul politistului de la Rutiera, inaintat in grad...

Mesajul ministrului Oprea dupa decesul politistului de la Rutiera, inaintat in grad postmortem

Oprea a cedat: pleaca din Senat

Afectat de vestea tragica a mortii lui Gheorghe Ionescu, agentul sef de la Rutiera lovit de masina condusa de un sofer turc, la inceputul lunii, ministrul de Interne a transmis un mesaj de condoleante adresat familiei, dar si colegilor politistului. Omul legii va fi condus pe ultimul sau drum duminica.

Dupa ce l-a vizitat personal de doua ori, la Floreasca, in cele aproape trei saptamani in care politistul a fost internat in coma indusa, recent anuntand si ca Ministerul de Interne e pregatit cu un avion, dar si cu fondurile necesare trasferului sau catre o clinica din Israel, vicepremierul Oprea a aflat cu tristete ca Gheorghe Ionescu a murit, vineri dimineata, la spitalul de urgenta din Capitala.

Gabriel Oprea a transmis un mesaj de condoleante, prin intermediul unui comunicat: „In numele meu personal si al conducerii Ministerului Afacerilor Interne, exprim profundul regret pentru pierderea camaradului nostru. In acest moment tragic, transmit intreaga mea compasiune si solidaritate, tuturor celor care i-au fost apropiati colegului nostru Gheorghe Ionescu. Sincere condoleante familiei si colegilor sai!”

Totodata, Oprea a dispus inaintarea in grad, postmortem, a politistului, care a fost trecut in corpul ofiterilor, cu gradul de subinspector de politie.

Nu in ultimul rand, in acelasi comunicat se mentioneaza ca ministerul de Interne, al carui angajat era, de 23 de ani, Gheorghe Ionescu, se va ocupa de tot ceea ce tine de organizarea funeraliilor, care vor avea loc duminica si la care vor participa atat seful MAI, Gabriel Oprea, cat si intreaga conducere a institutiei in care a lucrat politistul in varsta de 44 de ani, care a pierit dupa ce a fost lovit cu o masina condusa de un sofer turc, in timpul unei misiuni in Capitala. Accidentul a avut loc in noaptea de 1 spre 2 august. Soferul a refuzat sa opreasca la semnalele agentilor de politie si a accelerat, lovindu-l cu masina pe Ionescu. Analizele au aratat ca soferul bause inainte de a urca la volan. Omul de afaceri este, la acest moment, in arest preventiv.

author avatar
Cristina Stefan
269 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger