AcasăOldMii de oameni la marsul tacerii din Capitala, in memoria victimelor incendiului...

Mii de oameni la marsul tacerii din Capitala, in memoria victimelor incendiului devastator

UPDATE: Numarul persoanelor care au ales sa iasa din case, pentru a marsalui, in tacere, in memoria celor 29 de oameni care au pierit in incendiul din Club Colectiv a crescut foarte mult, ajungandu-se la cateva mii de suflete.

Dupa ce au strabatut strazile din directia Piata Universitatii catre clubul situat pe strada Tabacarilor nr.7, oamenii s-au oprit cu flori si lumanari in zona in care, de zeci de ore, martorii, cunoscutii victimelor, precum si supravietuitorii incendiului, dar si oamenii simpli, ingroziti de cele vazute la televizor, au ales sa vina sa-si manifeste regretul fata de aceasta nenorocire.

–-

La cateva zeci de ore de la producerea tragediei, in timp ce medicii se lupta sa ii salveze pe cei peste 140 de raniti ramasi internati in mai multe spitale de urgenta din Capitala, peste 80 dintre ei fiind in stare grava, iar rudele victimelor se roaga pentru insanatosirea cat mai grabnica a acestora din urma, zeci de persoane- majoritatea tineri- s-au adunat, duminica la amiaza, la Piata Universitatii.

(foto: captura Romania TV)

Acestia au raspuns unei initiative anuntate pe Facebook si organizate in amintirea persoanelor care au pierit in flacarile izbucnite la concertul de vineri seara, din clubul Colectiv, aflat in cladirea unei foste fabrici din sectorul 4.

Deja cateva sute de oameni au venit cu aproape o ora 14, cea anuntata pentru pornirea in mars catre cladirea clubului afectat de foc, in Piata Universitatii. Printre ei sunt si persoane care nici macar nu au cunoscut persoanele aflate, vineri seara, in clubul respectiv.

Manifestarea tacerii ar urma sa se incheie, asadar, in apropierea localului in care au murit peste 20 de oameni. Zona a devenit, inca de la primele ore ale zilei de sambata, un adevarat loc de pelerinaj pentru cunoscutii, apropiatii victimelor, dar si pentru supravietuitorii tragediei. Cu totii au venit cu flori si lumanari si s-au recules in locul in care au pierit 26 de oameni.

Este vorba despre aceeasi retea de socializare prin intermediul careia, incepand din seara tragediei si pana in prezent, au circulat informatii despre starea victimelor, despre numele celor despre care apropiatii nu mai au vesti de vineri, despre starea ranitilor, dar si despre identitatea celor care au pierit in flacarile care au cuprins clubul in care sute de oameni participau la un concert rock, prilejuit de lansarea albumului trupei Goodbye to Gravity

Din pacate, pana la acest moment, bilantul deceselor a ajuns la 29 de persoane, in aceasta dimineata alte doua tinere cu arsuri grave gasindu-si sfarsitul in spital.

author avatar
Cristina Stefan
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger