AcasăOldMarian Vanghelie, trimis in judecata

Marian Vanghelie, trimis in judecata

Aflat in arest preventiv de peste patru luni, edilul suspendat al sectorului 5 a mai primit o lovitura din partea procurorilor anticoruptie.

Mai exact, marti dupa-amiaza, reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat ca au dispus trimiterea in judecata a cinci persoane, printre ele si pe Marian Vanghelie. Dosarul in cauza va ajunge sa fie judecat de catre magistratii Tribunalului Bucuresti.

Politicianul este trimis in fata magistratilor – se mentioneaza in comunicatul DNA- pentru luare de mita si abuz in serviciu – cate noua fapte, dar si pentru spalare de bani (sapte fapte).

Totodata, au fost actionate in instanta alte trei persoane, aflate la aceast moment sub control judiciar – Mircea-Sorin Niculae, asociat si administrator al mai multor firme, acuzat de complicitate la luare de mita si spalare de bani,  Sorin-Stefan Ciocan, cercetat pentru spalare de bani, precum si Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 S.R.L, pentru complicitate la luare de mita, spalare de bani.

De asemenea, a fost trimis in judecata – dar in libertate- si afaceristul Marian Dumitru, acuzat de dare de mita.

Procurorii sustin ca, incepand cu 2006 si pana anul trecut, primarul Vanghelie, „ajutat de inculpatul Niculae Mircea-Sorin si parțial de inculpata Ciocan Laura, a solicitat si primit de la inculpatul Dumitru Marin foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentand un „comision” de 20% din incasari)”.

Totul, sustin procurorii, in vederea atribuirii unor contracte de achizitii publice catre firmele controlate de omul de afaceri. Nu in ultimul rand, anchetatorii DNA vorbesc – in cazul primarului suspendat- despre un prejudiciu total cauzat bugetului Sectorului 5 de 295.207.000 de lei.

author avatar
Cristina Stefan
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger