AcasăOldMargaret Thatcher, "Doamna de Fier", funeralii cu onoruri militare, in prezenta Reginei...

Margaret Thatcher, „Doamna de Fier”, funeralii cu onoruri militare, in prezenta Reginei – VIDEO LIVE

Mii de oameni au iesit pe strazile din Londra, miercuri, in ziua in care au avut loc funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher. La ceremonia funerara de la Catedrala Sf. Paul sunt prezenti Regina Elisabeta a II-a, sotul Majestatii Sale, printul Philip, lideri din mai multe tari ale lumii, dar si actualul si fostii prim-ministri britanici.

Marea Britanie si-a luat, miercuri, adio de la „Doamna de Fier”. La primele ore ale zilei, cortegiul funerar a parasit Palatul Westminster si, dupa ce a ajuns la biserica St Clement Danes, s-a oprit la Catedrala  Sf. Paul, unde a avut loc o slujba religioasa. Sicriul lui Thatcher a fost depus in catedrala, acoperit cu steagul britanic si cu flori – o jerba din trandafiri albi, pe care a fost pus un biletel scris de catre cei doi copii  ai fostului premier, Mark si Carol, cu mesajul –  „Iubita noastra mama, intotdeauna in inimile noastre”. In cadrul ceremoniei, nepoata lui Thatcher, Amanda, a rostit un discurs emotionant. Dupa incheierea ceremoniei de la Catedrala Sf Paul, trupul neinsufletit al fostului premier britanic urmeaza sa fie incinerat.

Capitala britanica a fost impanzita, miercuri, de politisti- peste 4.000 de oameni ai legii, dar si agenti antitero au fost mobilizati pe strazi, pentru a asigura securitatea, dar si de teama unor proteste. Prima si singura femeie premier din Marea Britanie a fost condusa pe ultimul drum cu onoruri militare.

Pe langa Regina si sotul Majestatii Sale, Ducele de Edinburgh, la slujba oficiata la Catedrala Sf. Paul au fost prezente mai multe personalitati din lumea politica, dar si artistica – printre ele actualul sef a Guvernului britanic, David Cameron,  fostul premier britanic, Tony Blair si membri ai actualului Cabinet. In total, peste 2.000 de persoane au asistat la slujba, alaturi de membrii familiei lui Thatcher.

Presa britanica scria zilele trecute ca suma pentru funeralii s-ar putea ridica la 12 milioane de euro, costuri ce vor fi suportate partial de statul britanic, lucru ce a generat o serie de controverse.

Margaret Thatcher s-a stins din viata saptamana trecuta, la varsta de 87 de ani. Fostul premier a murit in somn.

Cititi si: Funeralii de 12 milioane de euro pentru Margaret Thatcher

Britanicii au chefuit in strada dupa ce au aflat ca Margaret Thatcher a murit! – VIDEO

Regina Elisabeta a II-a, indurerata de moartea lui Margaret Thatcher. Afla mesajul premierului britanic!

A murit Margaret Thatcher, “Doamna de Fier” a politicii britanice (VIDEO)

Sursa foto: Agerpres

[youtube]ghR4SeWrmQw[/youtube]

[youtube]LkC63qE9uGI[/youtube]

[youtube]G5dlHKf6Rjk[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
418 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger