AcasăOldMApN: Elicopterele IAR-330, oprite la sol in urma unui incident aviatic

MApN: Elicopterele IAR-330, oprite la sol in urma unui incident aviatic

Un incident produs in timpul unui zbor de antrenament, in urma caruia un elicopter IAR-330 PUMA a aterizat de urgenta, i-a facut pe reprezentantii Ministerului Apararii Nationale (MApN) sa decida ca, pana la lamurirea conditiilor in care a avut loc incidentul aviatic, toate aparatele de zbor de acest tip vor ramane la sol.

Incidentul in cauza, in urma caruia e important de precizat ca niciun membru al echipajului aparatului de zbor nu a avut de suferit, s-a produs in urma cu doua zile, in timpul unui zbor de antrenament al unui elicopter IAR-330 PUMA apartinand Bazei 90 Transport Aerian.

Despre situatia in cauza s-a aflat, insa, joi, cand reprezentantii ministerului condus de Mircea Dusa au emis un comunicat de presa prin intermediul caruia precizeaza ca la acest moment aceste elicoptere sunt oprite de la zbor. Masura va ramane valabila pana in clipa in care comisia Statului Major al Fortelor Aeriene, care ancheteaza circumstantele producerii situatiei semnalate, va stabili cauzele producerii incidentului aviatic.

Concret, reprezentantii Ministerului Apararii mentioneaza ca la un moment dat, in timpul zborului de marti, echipajul aflat la bordul elicopterului respectiv a decis sa aterizeze, dupa ce „a sesizat vibratii peste limita normala”, ca urmare „a actionat conform procedurilor in vigoare”. Odata ajuns la sol, aparatul de zvor a fost supus unor verificari. Asa s-a ajuns la concluzia ca una dintre palele elicopterului se fisurase.

sursa foto: observator.ro

172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger