AcasăOldMApN confirma: Produse Hexi Pharma, folosite si in teatrele de operatii

MApN confirma: Produse Hexi Pharma, folosite si in teatrele de operatii

Victor Ponta nu uita ca si el s-a refugiat in sediul atat de primitor al MApN

Produsele firmei Hexi Pharma au fost folosite inclusiv in teatrele de operatii. Si nu de ieri, de azi, ci in ultimii 10 ani. Confirmarea a venit in aceasta dimineata chiar din directia Ministerului Apararii.

Intr-un scurt comunicat de presa, reprezentantii ministerului condus de Mihnea Motoc aduc, totodata, la cunostinta opiniei publice faptul ca, dupa aparitia datelor in privinta unor posibile nereguli intalnite la produsele firmei respective (informatii privind posibile diluari ale biolidelor folosite in spitale au fost facute publice intr-o prima faza in cadrul unei anchete a jurnalistului Catalin Tolontan, iar apoi confirmate de analizele facute de catre responsabilii in materie-n.r), acestea au fost inlocuite.

Va reamintim faptul ca zilele trecute, la finele unor verificari de specialitate, autoritatile au decis retragerea produselor acestei firme din spitalele autohtone.

Va prezentam in cele ce urmeaza, integral, precizarile Ministerului Apararii pe acest subiect:

„Pentru asigurarea asistentei medicale in teatrele de operatii au fost folosite, in ultimii 10 ani, si produse biocide fabricate de SC HEXIPHARMA SRL.

Produsele, care erau autorizate pentru punerea pe piata conform prevederilor legale, au fost achizitionate in sistem centralizat pentru unitati sanitare din reteaua Ministerului Apararii Nationale.

Dupa aparitia informatiilor referitoare la posibile nereguli ale produselor respectivei companii a fost decisa utilizarea altor produse biocide, atat in tara, cat si in teatrele de operatii”.

98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger