AcasăOldManagerul Spitalului Judetean Constanta, retinut pentru 24 de ore

Managerul Spitalului Judetean Constanta, retinut pentru 24 de ore

Adus la audieri, in cursul dupa-amiezii trecute, la sediul din Capitala al DNA-ului, dupa ce se anuntase ca fusese prins in flagrant, actualul manager al Spitalului Judetean de Urgenta Constanta nu a mai plecat acasa dupa audieri, fiind retinut de procurori pentru 24 de ore.

Medicul Danut Capatina a aflat ca este urmarit penal intr-un nou dosar si ca este acuzat de luare de mita, in forma continuata. Ulterior retinerii, managerul spitalului judetan constantean urmeaza sa fie dus, in cursul acestei zile de joi, in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva. Ramane de vazut daca magistratii Tribunalului Bucuresti vor admite sau nu cererea procurorilor.

Din cate anunta DNA, doctorul a fost denuntat de reprezentantii unei firme. In acest caz, anchetatorii precizeaza, intr-un comunicat, faptul ca intre anii 2011 si 2015,  intre unitatea spitaliceasca reprezentata de managerul Capatina si o societate comerciala s-au incheiat un acord cadru si mai multe contracte pentru prestarea serviciilor IT, acord ce includeu servicii in valoare de circa 139.200 euro (fara TVA)/an, din cate spun procurorii. Acestia mentioneaza si faptul ca „pentru „buna derulare” a contractelor si pentru a nu exista intârzieri la plata facturilor pentru serviciile prestate, inculpatul Capatina Danut a pretins si primit, lunar, cu titlu de mita, de la reprezentantii firmei respective (denuntatori in cauza) initial suma 2.300 euro, majorata ulterior la 2.900 euro”, dar si ca platile s-au facut „in baza unor contracte de „consultanta””.

Totodata, anchetatorii sustin ca, in cursul lunii trecute, managerul „i-a amintit unuia dintre denuntatori faptul ca mai are de achitat o “datorie” de 50.000 euro”, dar si ca deunazi Capatina „a fost surprins in flagrant de catre procurorii anticoruptie dupa ce a primit de la persoana denuntatoare o transa din „datoria” pretinsa, respectiv 10.000 euro”.

E important de precizat faptul ca in toamna lui 2014, Capatana a fost trimis in judecata de DNA, avand aceeasi calitate, de manager al SJ Constanta, la acea vreme fiind acuzat de tentativa la abuz in serviciu, fapta avand legatura, din cate precizeaza procurorii, cu atribuirea unui contract de concesiune a serviciului de productie, distributie si monitorizare oxigen medicinal.

sursa foto: cugetliber.ro

167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger