AcasăOldMai multi copii ucraineni adusi la spitalul "G. Alexandrescu" dupa accidentul de...

Mai multi copii ucraineni adusi la spitalul „G. Alexandrescu” dupa accidentul de pe A2, externati

(foto: doctorulzilei.ro)

Opt din cei zece copii adusi, in noaptea de sambata spre duminica, la spitalul de copii „Grigore Alexandrescu”, odata ce au fost preluati pe de Autostrada Soarelui (A2), din zona in care autocarul in care se aflau a iesit de pe carosabil, au parasit deja unitatea medicala, starea lor de sanatate permitandu-le specialistilor sa ii lase sa plece acasa, pentru a se intoarce in mijlocul celor dragi.

(foto: doctorulzilei.ro)

Unii dintre micuti au plecat cu parintii, iar altii vor ajunge acasa, in Ucraina, prin intermediul Ambasadei acestui stat, care ar urma sa le puna la dispozitie un mijloc de transport. Vestea buna a fost anuntata, in jurul orei 14, de catre purtatorul de cuvant al institutiei, medicul Raluca Alexandru. Alti doi copii care au suferit leziuni in urma accidentului de pe A 2 raman, asadar, in spitalul situat in apropierea sediului Guvernului.

Dar, din fericire, acest lucru nu se intampla pentru ca starea lor de sanatate este una delicata. Copiii sunt „in stare buna, nu pun probleme deosebite”, a explicat medicul. Micutii au ramas in grija medicilor pediatri fie din considerente medicale fie pana cand vor fi reuniti cu familia – parintii lor, pasageri in autocarul inmatriculat in Bulgaria, dar in care se aflau doar turisti ucraineni, fiind internati in alte spitale din Capitala, dupa accident.

Oamenii se pregateau sa ajunga acasa, din vacanta. Din pacate, insa, autovehiculul in care se aflau a parasit carosabilul, la kilometrul Autostrazii Bucuresti-Constanta, pe sensul de mers catre bucuresti. A urmat o interventie de amploare pentru salvarea ranitilor, victimele fiind aduse la cinci spitale din Capitala. Au fost 48 de raniti, 21 dintre ei copii, a confirmat MAI in cursul zilei trecute. Din pacate, doua persoane au pierit in accident. Totul, dupa ce, din cate arata primele concluzii ale anchetei, soferul a pierdut controlul volanului, dupa ce ar fi adormit la volan, pe fondul oboselii.

author avatar
Cristina Stefan
91 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger