AcasăOldMai multe persoane publice renunta la titlul de doctor

Mai multe persoane publice renunta la titlul de doctor

O situatie fara precedent a ajuns, vineri, la urechile opiniei publice. Nu mai putin de 9 persoane – printre ele actualul procurorul general adjunct Bogdan Licu, fostul ministru Radu Stroe, dar si fostul primar al sectorului 2, Neculai Ontanu – s-au aratat gata sa renunte la titlul de doctor.

Asadar, conform pressone.ro, cei 9, marea lor majoritate avandu-l pe fostul ministru Oprea drept coordonator de doctorat, au inaintat cereri prin care sustin ca vor sa renunte la titlurile academice. Cererile au fost formulate in urma cu aproape patru luni si adresate, inca de pe 10 martie, Ministerului Educatiei. Va amintim faptul ca Licu a confirmat, inca din primavara, ca a adresat o astfel de cerere ministerului, motivand ca a facut acest lucru „din motive personale”.

Este vorba despre absolventi de doctorat din cadrul Academiei Nationale de Informatii „Mihai Viteazul”. In cazul unora dintre ei, presa a speculat ca ar fi plagiat tezele de doctorat.

Conform sursei citate, pe lista se mai numara, pe langa Licu si Ontanu, Loredana Radu, avocata fostului premier Ponta in dosarul „Rovinari” si nepoata lui Oprea, dar si secretara acestuia din urma, pe vremea cat a fost ministru, Adela Popescu (Neagu). Totodata, ar vrea sa renunte la titlul de doctor si fostii deputati Mihai Stanisoara, Mihai Tudose, dar si fostul ministru Radu Stroe.

Trebuie spus ca, odata ce se formuleaza o astfel de intentie, s-ar incheia „din fasa” orice verificare din directia specialistilor.

author avatar
eNational
580 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger