AcasăOldMagistrati cercetati disciplinar, in cazul fetei violate la Vaslui

Magistrati cercetati disciplinar, in cazul fetei violate la Vaslui

Opinia publica a aflat, vineri, ca s-a luat o prima masura in cazul care, de zile intregi, tine o tara intreaga pe jar si care a ajuns si in atentia Inspectiei Judiciare, for sesizat de catre reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii. Este vorba despre cauza celor sapte tineri acuzati ca au violat o fata de 18 ani, timp de mai multe ore, si care sunt cercetati in prezent in stare de libertate.

Reprezentantii Inspectiei Judiciare au anuntat, vineri, ca o parte din magistratii sub ochii carora a ajuns acest caz sunt cercetati. Mai precis, s-a inceput „cercetarea disciplinara fata de unii dintre magistratii implicati in dispunerea  masurilor preventive in cauza aflata pe rolul Judecatoriei Vaslui ce are ca obiect savarsirea infractiunilor de viol si lipsire de libertate in mod ilegal”.

Mai mult, din comunicatul remis presei de catre forul amintit reoese faptul ca aceasta cercetare disciplinara a fost demarata pentru abateri din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, respectiv „exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta”, dar si „nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei sau al parchetului ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente”.

Va reamintim ca tinerii acuzati in acest caz – barbati cu varste intre 18 si 27 de ani, din Valeni, judetul Vaslui- au fost pusi in libertate, si cercetati sub control judiciar, dupa ce, initial, au fost retinuti pentru 24 de ore, iar ulterior plasati in arest la domiciliu. Cei sapte sunt cercetati pentru o fapta ce a avut loc in noiembrie anul trecut.

148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger