AcasăOldMAE: un singur roman pe lista disparutilor, in urma seismului din Italia

MAE: un singur roman pe lista disparutilor, in urma seismului din Italia

O veste datatoare de speranta in privinta romanilor aflati in Italia vine din partea Ministerului de Externe chiar in ziua in care cortegiile funerare au pornit spre tara cu trupurile fara suflare a 7 din cei 11 romani care si-au gasit sfarsitul in urma sesimului care a lovit Peninsula.

Si anume aceea ca de pe lista conationalilor care figurau ca disparuti dupa cutremurul de miercurea trecute au fost taiate trei din cele patru nume ale persoanelor despre care rudele si cunoscutii nu mai aveau vesti dupa seismul de 6 grade pe scara Richter. Cei trei au fost gasiti si sunt in viata, pana la acest moment nefiind cunoscute alte informatii cu privire la starea lor. Cat priveste persoana data disparuta, reprezentantii MAE dau asigurari ca se continua eforturile de gasire a acesteia.

E important de avut in vedere faptul ca, in cazul in care aveti nevoie de asistenta consulara, dupa producerea miscarii telurice din peninsula, puteti lua legatura cu oficialii de la Ambasada Romaniei in Italia, dar si de la Consulatul Romaniei din Bologna. Numerele puse la dispozitie de MAE sunt urmatoarele: Ambasada Romaniei in Italia – (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al Romaniei la Bologna – (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209.

In tot acest timp, familiile romanilor care au pierit in Italia, dupa seism, asteapta cu infrigurare sosirea cortegiilor in tara. „In urma finalizarii tuturor procedurilor, cele doua transporturi funerare cu trupurile a 7 cetateni romani, decedati in urma seismului, au pornit in cursul acestei zile catre Romania, urmand sa ajunga in tara in dimineata zilei de 30 august 2016”, transmit reprezentantii MAE.

author avatar
Cristina Stefan
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger