AcasăOldMAE saluta acordul istoric de la Viena, in privinta dosarului nuclear iranian

MAE saluta acordul istoric de la Viena, in privinta dosarului nuclear iranian

(sursa foto: mae.ro)

Seful Diplomatiei romane a salutat, marti, acordul incheiat de autoritatile de la Teheran si reprezentantii celor sase  mari puteri ale lumii prezente la negicierile in privinta dosarului nuclear iranian.

(sursa foto: mae.ro)

Avand in vedere ca marti, la Viena, s-a consemnat un acord deosebit de important, la capatul unor negocieri intense, respectiv un consens istoric intre Teheran si marile puteri ale lumii, in privinta dosarului nuclear iranian, ministrul roman de Externe si-a exprimat, public, aprecierea atat fata de eforturile diplomatice depuse de catre reprezentantii statelor din asa-numitul E3+3, Marea Britanie, Franta, Germania, SUA, Rusia, China, cat si pentru flexibilitatea partii iraniene, pe durata negocierilor.

Acordul final vizeaza Planul Comun si Cuprinzator de Actiune in domeniul dosarului nuclear iranian. „Salut acordul istoric in privinta dosarului nuclear iranian si transmit sincere felicitari tuturor partilor implicate in procesul de negociere. Asistam astazi la inceputul unei noi etape in relatia Iranului cu comunitatea internationala. Am convingerea ca solutionarea finala, cuprinzatoare si de durata a dosarului nuclear iranian va contribui semnificativ la imbunatatirea securitatii la nivel regional si international”, precizeaza Aurescu, intr-un comunicat de presa.

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger