AcasăOldMAE, reactie dupa explozia de la Istanbul

MAE, reactie dupa explozia de la Istanbul

Intr-o prima faza, mai exact in urma cu aproximativ o ora, oficialii MAE au transmis o prima reactie, prin intermediul unei retele de socializare, prin care au transmis, in engleza, condoleante familiilor victimelor deflagratiei din Istanbul, dar si solidaritatea partii romane cu poporul turc, iar ulterior, prin intermediul unui alt mesaj pe Twitter, au mentionat ca „nu exista nicio justificare pentru uciderea unor oameni nevinovati”.

Seful MAE, Lazar Comanescu

Ulterior, la cateva ore de la producerea deflagratiei care a zguduit o zona cunoscuta din centrul istoric al Istanbulului, din apropierea Moscheii Albastre – o zona in care se afla, zilnic, multi turist straini – oficialii Ministerului de Externe au transmis un comunicat, prin intermediul caruia se anunta ca institutia „condamna cu fermitate atacul terorist” din cartierul Sultanahmet, soldat cu numeroase victime.

Pana la aceasta ora nu se stie daca sunt si romani afectati de explozia din aceasta prima parte a zilei, din comunicatul citat nereiesind informatii in acest sens. Astfel de amanunte nu reies nici din mentiunile facite de presa locala, fiind vehiculat, insa, faptul ca printre raniti s-ar afla cetateni germani si un norvegian.

Din datele disponibile momentan, presa locala anunta 10 decese si un numar de 15 persoane ranite. In acest sens, „MAE transmite sincere condoleante familiilor victimelor acestui act atroce, precum si speranta pentru recuperarea rapida a persoanelor ranite in explozie (…) In egala masura, Ministerul  Afacerilor Externe exprima intreaga sa compasiune celorlalte state ai caror cetateni au cazut victime acestui atac”.

sursa foto: Facebook/MAE

author avatar
Cristina Stefan
71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger