AcasăOldMAE: "Printre victimele atentatului terorist de la Boston nu au fost identificati...

MAE: „Printre victimele atentatului terorist de la Boston nu au fost identificati cetateni romani!”

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat, marti dimineata, ca printre victimele atentatului cu bomba care a avut loc la maratonul de la Boston nu au fost identificati, deocamdata, cetateni romani.

„Consulatul General al Romaniei la New York se afla in legatura permanenta cu autoritatile locale. Departamentul de Stat SUA a constituit o celula de criza la care misiunile diplomatice pot solicita informatii cu privire la proprii cetateni”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de MAE, marti dimineata, privind exploziile produse la maratonul de la Boston.

Totodata, autoritatile romane au mai anuntat ca, din informatiile obtinute pana in prezent de catre Consulatul General al Romaniei la New York, printre victimele tragicului eveniment nu au fost identificati cetateni romani.

Doua dispozitive explozive artizanale au explodat luni pe o strada aglomerata de langa linia de sosire a celui mai vechi maraton din SUA. Atacul a avut loc la Boston, in jurul orei locale 14:50, la un interval de 12 secunde. Trei persoane si-au pierdut viata, intre care si un copil de opt ani, si peste 140 au fost ranite, potrivit bilantului preliminar al exploziilor, calificat drept „un atac terorist coordonat”. Una dintre explozii a fost filmata de catre un alergator.

La maraton au participat si doi romani, Andrei Fluerasu si Nuta Olaru, dar, din fericire, ambii au terminat cursa inaintea deflagratiei si nu au fost raniti.

Maratonul din Boston a fost organizat cu ocazia Zilei Patriotilor, marcata in a treia zi de luni din aprilie, care se desfasoara anual incepand cu anul 1897.

[youtube]RIHnpHZpFcw[/youtube]

author avatar
Alina Costache
462 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger