AcasăOldMAE condamna executarea a doi ostatici, unul dintre ei jurnalist american, de...

MAE condamna executarea a doi ostatici, unul dintre ei jurnalist american, de catre gruparea Al-Qaida

(foto: wikipedia)

O noua tragedie indoliaza o lume intreaga. Doi barbati au cazut prada violentei cumplite a teroristilor, chiar in timpul unei operatiuni menite sa ii salveze  din mainile rapitorilor.

(foto: wikipedia)

La o zi dupa ce s-a aflat despre sfarsitul cumplit al unui tanar fotoreporter american, dar si al unui barbat de origine sud-africana, ambii fiind ucisi de catre rapitorii lor, in Yemen, chiar in timpul unei operatiuni menite sa ii elibereze, Ministerul roman de Externe a dat publicitatii un mesaj prin intermediul caruia condamna gestul teroristilor Al Qaida.

MAE „condamna cu fermitate uciderea brutala” a lui Luke Somers, un ziarsit american de origine britanica, in varsta de 33 de ani, luat prizonier in Yemen, in toamna lui 2013, de catre teroristi ai Al Qaida, dar si a unui alt barbat, un profesor de origine sud-africana, cazut de asemenea, in mainile gruparii, in primavara anului trecut.Cei doi si-au gasi sfarsitul chiar in timpul operatiunii militare comune americano-yemenite, menite sa ii salveze din mainile rapitorilor.

MAE „transmite condoleante si cele mai sincere regrete familiilor indoliate”, subliniind necesitatea ca persoanele care se fac vinovate de comiterea unor astfel de violente sa raspunda pentru actele de cruzime.

75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger