AcasăOldMAE: atentionarea de calatorie pentru Belgia, prelungita

MAE: atentionarea de calatorie pentru Belgia, prelungita

Pe fondul mentinerii nivelului maxim de alerta- la nivelul 4, cel mai mare posibil- in Bruxelles, dar si la nivel 3 pe restul teritoriului Belgiei, Ministerul de Externe de la Bucuresti le atrage, si marti, atentia romanilor care se afla sau au in plan sa calatoreasca in acest stat european despre masurile luate de autoritatile locale in acest context.

Mai clar fie spus, alerta de calatorie catre Belgia a fost prelungita. Este a patra zi in care astfel de avertizari sunt in vigoare pe teritoriul statului belgian, ca masuri preventive pe care autoritatile locale le-au luat in vederea evitarii unor posibile atacuri teroriste. Iar ministerul condus de Lazar Comanescu reaminteste, marti, faptul ca „Organismul belgian de coordonare pentru analiza amenintarilor (OCAM) a luat hotararea mentinerii pana luni, 30 noiembrie 2015, a nivelului maxim (4) de alerta terorista (pe o scara de la 1 la 4) de „amenintare serioasa si iminenta” pentru Regiunea Bruxelles, iar pentru restul teritoriului Belgiei a nivelului 3 de alerta de „amenintare posibila si credibila””.

Inca de luni, premierul belgian le-a recomandat locuitorilor capitalei statului sa evite locurile aglomerate – respectiv spatiile de concerte sau de desfasurare a altor evenimente publice, precum si garile sau transportul in comun, chiar si spatiile comerciale aglomerate.

Se intampla la doar cateva saptamani dupa ce capitala Frantei a fost lovita de o serie de atacuri, soldate cu peste 120 de morti si alte 250 de persoane ranite, atentatele fiind revendicate de membri ai gruparii autointitulate „Stat Islamic”. Intre timp, anchetatorii francezi au anuntat ca unii suspecti despre care se crede ca ar fi fost respinsabili de punerea in aplicare a gesturilor violente ar fi fost cetateni belgieni.

sursa foto: .facebook.com/mae.romania

79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger