AcasăOldLucian Dinita, fost sef al Politiei Rutiere, trimis in judecata de DNA

Lucian Dinita, fost sef al Politiei Rutiere, trimis in judecata de DNA

foto: igpr.ro

Dosarul fostului director al Directiei Politiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei, comisarul sef Lucian Dinita, a fost trimis, vineri, in instanta, mai precis Tribunalului Valcea, anunta DNA.

foto: igpr.ro

Dinita este acuzat de catre procurorii anticoruptie din cadrul serviciului teritorial Pitesti de trafic de influenta. Mai precis, ca ar fi ajutat, in toamna anului 2011, un afacerist sa-si obtina permisul de conducere, suspendat pe o perioada de 90 de zile, in urma unei abateri de circulatie, mai devreme de perioada prevazuta de lege.

„Concret, inculpatul Dinita Lucian, prevalandu-se de influenta pe care, din perspectiva functiei detinute o avea asupra conducatorilor serviciilor rutiere din tara, a realizat demersurile efective la nivelul Serviciului Rutier Valcea, serviciu implicat in procedura de dispunere a reducerii perioadei de suspendare a dreptului de conduce autovehicule”, sustin procurorii DNA, intr-un comunicat.

Mai mult, adauga anchetatorii, „pentru „ajutorul” acordat, inculpatul Dinita Lucian a primit de la omul de afaceri produse alimentare in valoare de 672,5 lei”, respectiv un miel, doi curcani, precum si cinci kilograme de peste, mai exact de pastrav. La randul sau, omul de afaceri pe care l-ar fi ajutat comisarul sef Dinita a fost trimis in judecata, in acelasi dosar, fiind cercetat pentru complicitate la trafic de influenta.

 

author avatar
Cristina Stefan
503 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger