AcasăOldLiviu Luca, in vizorul procurorilor DIICOT

Liviu Luca, in vizorul procurorilor DIICOT

Liviu Luca

Dupa s-a aflat ca locuinta sa a fost perchezitionata de procurorii Antimafia, in prima parte a zilei, dar si ca ulterior Luca, fost lider de sindicat de la Petrom, a fost dus la audieri, la sediul DIICOT Ploiesti, au aparut noi detalii despre cazul de fata, ciar din directia anchetatorilor.

Mentionand ca nu mai putin de sapte persoane urmau sa ajunga, pe parcursul zilei, sa discute cu procurorii, la acelasi sediu al DIICOT- serviciul teritorial Ploiesti, reprezentantii Directiei au precizat si ce suspiciuni exista in acest caz in care ancheta este in plina desfasurare, printre care si cea de spalare de bani, dar si „initiere a unui grup infractional organizat, instigare la delapidare cu consecinte deosebit de grave in forma continuata”.

Va prezentam  mentiunile continute de comunicatul procurorilor DIICOT in acest caz:

„In  cauza, exista suspiciunea rezonabila  ca in perioada  2005 – 2009, suspectul L. L. a initiat si constituit impreuna cu suspectii T. I.-A., M. B., B. M., A. Z., M. S., S. G., F. R., S. G.,  un grup infractional organizat  care a avut ca scop obtinerea de fonduri materiale din patrimoniul SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA) iar ulterior,  utilizarea  sumelor de bani insusite in mod fraudulos,  pentru construirea unui ansamblu de locuinte situat pe raza comunei Paulesti, jud. Prahova, al carui adevarat beneficiar a fost suspectul mai sus mentionat.

In urma cercetarilor efectuate in cauza s-a stabilit ca in perioada  21.07.2005-06.03.2009 SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA) a virat in mod nelegal  catre SC EDILCONST SA,  in interesul suspectului L. L., suma  de 14.589.389,82 lei reprezentand lucrari de constructii executate la „Ansamblu sediu social si anexe SC PROFESIONAL CORPCONSULT SA – Paulesti”, prin aceste activitati frauduloase SC PSV COMPANY SA (fosta SC PETROMSERVICE SA), fiind prejudiciata cu suma de 14.589.389,82 lei”.

Va reamintim ca Luca a fost acuzat, intr-un alt dosar, de falimentarea Petromservice, fiind si trimis in judecata in cauza respectiva, ulterior primind si o condamnare- in prima instanta – la sase ani de inchisoare. Sentinta a fost data in vara lui 2014, de catre magistratii Tribunalului Bucuresti, insa amintim ca nu e definitiva.

author avatar
eNational
87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger