AcasăOldLiderii lumii condamna atacurile din Paris si transmit condoleante natiunii franceze

Liderii lumii condamna atacurile din Paris si transmit condoleante natiunii franceze

Politicienii aflati in fruntea marilor state ale lumii s-au grabit sa-si exprime solidaritatea cu natiunea franceza, greu incercata in ultimele ore. Atacurile violente care au socat Parisul, intreaga Franta, dar si o lume intreaga – si revendicate, sambata, de Statul Islamis -au fost condamnate, rand pe rand, de liderii europeni, dar nu numai.

Liderul de la Casa Alba a condamnat atacurile din Paris, pe care le-a calificat drept o „incercare scandaloasa de a teroriza civili nevinovati” afirmand ca americanii sunt gata sa ajute Franta in aceste momente.

La randul sau, cancelarul german s-a declarat „profund marcata” de cele intamplate la Paris, seara trecuta, potrivit France 24.

Nu in ultimul rand, declarandu-se socat de cele intamplate in inima Frantei, premierul britanic a transmis, prin intermediul unui mesaj rostit in franceza, un mesaj adresat cetatenilor statului livit de atacurile sangeroase de seara trecuta, din care reiese ca britanicii sunt solidari cu natiunea franceza. „Am vorbit cu Francois Hollande. (…) vom face tot ce putem pentru a fi de ajutor”, a transmis Cameron, dupa cum reiese dintr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter.

Mesaje si de la Bucuresti

Atat seful statului, cat si fostul premier, primul-ministru interimar, dar si cel desemnau au transmis mesaje de condoleante adresate francezilor. „Am primit cu durere si consternare stirea privind atacurile teroriste sangeroase care au avut loc la Paris si au indoliat intreaga lume. (…) Aceste atacuri barbare, care au secerat vietile a zeci de oameni nevinovati, trebuie sa fie un semnal pentru intreaga comunitate internationala: sa aratam si mai multa determinare in combaterea terorismului si in apararea valorilor umanitatii. Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei disparuti si sa-i aiba in grija pe cei raniti”, transmite liderul de la Cotroceni.

La randul sau, premierul desemnat s-a declarat socat de atacurile din capitala Frantei. „Sunt profund socat de atentatele teribile de la Paris. Din pacate, este inca o dovada ca trebuie sa facem mai mult pentru a combate terorismul, ura si ideologiile radicale. Condoleante familiilor lovite si putere ranitilor care se lupta sa supravietuiasca”, a notat Dacian Ciolos, pe Facebook.

In tot acest timp, bilantul victimelor a crescut la 128 de decese si la peste 250 de raniti.

98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger