AcasăOldLazar, avizat de CSM pentru sefia Ministerului Public

Lazar, avizat de CSM pentru sefia Ministerului Public

Procurorul general al Parchetului de pe langa Cartea de Apel Alba Iulia i-a convins pe specialistii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii – in cadrul interviului sustinut, de dimineata, in prezenta ministrului Justitiei, Raluca Pruna, – de faptul ca are atributele necesare pentru a conduce Ministerul Public.

Dupa ce s-a aflat, timp de mai multe ore, pana cu doar cateva minute inainte de ora 12,  in fata membrilor Sectiei de procurori din cadrul CSM-ului, perioada in care si-a prezentat planul de management si a raspuns intrebarilor reprezentantilor acestui for, s-a aflat ca Augustin Lazar a primit aviz pozitiv din partea forului amintit.

Informatia si-a gasit conformare din directia CSM-ului, printr-un comunicat. „In sedinta de astazi, 21 aprilie 2016, dupa parcurgerea activitatilor prevazute in procedura de avizare, analizarea proiectului de management si sustinerea interviului, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului justitiei de numire in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a domnului Augustin Lazar, procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia”, mentioneaza CSM.

Aceasta hotarare de avizare urmeaza sa ajunga, chiar in cursul acestei zile, la Ministerul Justitiei, urmand ca apoi sa se astepte decizia sefului statului in privinta numirii Procurorului General, avand in vedere ca seful Ministerului Public e numit, conform legii, de catre presedinte.

Ar mai fi de mentionat faptul ca Augustin Lazar declara, tot astazi, de aceasta data in fata presei, faptul ca isi doreste „un Miniter Public mai eficace, integru, in slujba interesului public (…) cu o fata europeana si niste standarde europene”.

sursa foto:opiniatransilvana.ro

author avatar
Cristina Stefan
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger