AcasăOldLaura Kovesi: Niciodata un procuror din DNA nu-si va intemeia o acuzatie...

Laura Kovesi: Niciodata un procuror din DNA nu-si va intemeia o acuzatie pe un simplu denunt

Sefa Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) a precizat, marti, cu ocazia prezentei sale la bilantul Parchetului General, ca nu se pune problema ca un procuror din institutia pe care o conduce sa isi intemeieze o acuzatie intr-un dosar doar pe baza unui denunt.

Pentru a inlatura orice speculatie in acest sens, Kovesi a mentionat ca, pe langa denunturi, intotdeauna  in dosare trebuie sa existe declaratii de martori, „uneori interceptari ale comunicatiilor”, precum si expertize ori alte probe. Pe scurt, sefa DNA a insistat  ca „niciodata un procuror din DNA nu-si va intemeia o acuzatie pe un simplu denunt. Intotdeauna denuntul trebuie coroborat cu alta declaratie”.

Mai mult, Laura Kovesi a tinut sa mai faca o precizare in acest sens. „Nu cred ca veti gasi, in dosarele solutionate in DNA, dupa preluarea mandatului meu, un dosar in care sa se gaseasca un denunt si pe-asta sa se bazeze acuzatia”, a concluzionat sefa Directiei Nationale Anticoruptie, insistand ca nu are de gand sa comenteze cazuri particulare.

185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger