AcasăOldKovesi: Nu cred ca sunt ofiteri acoperiti in DNA

Kovesi: Nu cred ca sunt ofiteri acoperiti in DNA

Sefa DNA, a vizitat Hunedoara

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi, nu crede ca exista ofiteri acoperiti in DNA, institutia in fruntea careia se afla din anul 2013,  lasand sa se inteleaga ca se bazeaza pe „calitatea profesionala” a colegilor sai cand face aceasta afirmatie.

In conditiile in care s-a aflat ca, in cadrul unei sedinte recente, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis sa sesizeze Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) pentru a face verificari in privinta unor eventuali ofiteri acoperiti in randul procurorilor si al judecatorilor, intrebata, intr-un interviu difuzat, duminica, de ProTV, daca a avut semnale ca astfel de cazuri ar exista in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Kovesi a raspuns ca nu. „Nu, nu am avut semnale, foarte bine ca se verifica. Nu cred ca exista acoperiti in DNA, ma bazez pe calitatea profesionala a colegilor cu care lucrez. Imi cunosc colegii foarte bine, nu cred ca SRI are nevoie de acoperiti in DNA”, s-a exprimat procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Kovesi s-a aratat, o data in plus, cat se poate de deschisa ideii ca autoritatile competente sa faca cercetari in acest sens. „Nu am o problema daca se verifica, foarte bine, sa se verifice. (…) Eu nu cred ca sunt ofiteri acoperiti in DNA”, a conchis Kovesi, in interviul acordat emisunii „Dupa 20 de ani”.

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger