AcasăOldKovesi: Nu anchetam persoane dupa apartenenta la un anumit partid politic

Kovesi: Nu anchetam persoane dupa apartenenta la un anumit partid politic

Mentionand ca DNA-ul  incepe o ancheta intr-un anume caz urmare a unei plangeri sau a unei sesizari depuse de o persoana fizica, Laura Kovesi a precizat ca Directia Nationala Anticoruptie nu ancheteaza persoane in functie de apartenenta lor politica.

Rugata sa comenteze recentele afirmatii ale premierului, in care si-a reafirmat sprijinul pentru alesii locali ai PSD ajunsi, in ultimele zile, in vizorul DNA, Kovesi a refuzat sa faca vreo precizare in acest sens. Cu toate acestea, procurorul sef al DNA a insistat ca intreaga competenta a Directiei este atrasa de calitatea de functionar public sau de fapta pe care ar comite-o aceste persoane. Si ca nu se pune problema sa se faca anchete tinandu-se cont de formatiunile politice carora ar apartine anumite persoane care ajung sa fie in atentia procurorilor DNA, odata ce la adresa lor sunt depuse sesizari sau plangeri.

„Nu comentez aceasta declaratie (a lui Ponta-n.r). (…) Anchetam dosare in functie de faptele penale care ne atrag competenta, nu in functie de anumite calitati sau de apartenenta la un anumit partid politic. (…) Calitatea intr-o functie publica atrage competenta DNA potrivit legii, iar daca acea persoana care are calitatea de functionar public si este in competenta de investigare a DNA are si calitate intr-un partid politic, acest lucru pentru noi nu este relevant. Competenta ne este atrasa de calitatea de functionar public sau de fapta pe care o comite”, a precizat Kovesi, mentionand, totodata, ca nu are de gand sa comenteze declaratiile vreunui politician.

„Stiu ca e o perioada in care o intreaga propaganda lucreaza impotriva dumneavoastra. Si eu va zic doar sa stiti ca trebuia sa va asteptati la asa ceva pentru ca dumneavoastra sunteti votati, pentru ca dumneavoastra aveti increderea cetatenilor, pentru ca nu puteti fi batuti la vot altfel si atunci evident ca un aparat care va invidiaza si un aparat care va detesta va lucra impotriva dumneavoastra”, a precizat, luni, Ponta.

155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger