AcasăOldKovesi, despre votul senatorilor in cazul Oprea: O mama ramane sa astepte

Kovesi, despre votul senatorilor in cazul Oprea: O mama ramane sa astepte

Votul in cazul Oprea continua sa iste reactii in spatiul public. Prezenta la CSM, pentru a-si sustine o colega procuror intrata in vizorul acestui for, sefa DNA a facut o declaratie transanta in privinta situatiei aparute in Parlament, la votul dat in privinta cererii vizandu-l pe fostul vicepremier.

Daca inca din ziua precedenta DNA-ul a facut public un punct de vedere, prin care isi manifesta dezapribarea fata de faptul ca ancheta este, practic, blocata, urmare a respingerii, de catre senatori, a avizului privind incuviintarea urmaririi penale a lui Gabriel Oprea, de aceasta data s-a adaugat, ca argument, si unul de ordin emotional. „Este un vot politic care blocheaza justitia. In urma acestui vot, Directia Nationala Anticoruptie nu mai poate sa stabileasca raspunderea penala a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpa. O mama ramane sa astepte”, a tinut sa transmita Laura Kovesi, la doua zile de cand 73 de senatori votau impotriva cererii DNA si 45 „pentru”.

Mai mult, raspunzand unei intrebari in acest sens, Kovesi a explicat faptul ca nu se poate vorbi de un precedent periculos, aducand in discutie faptul ca a mai fost si cazul fostului ministru de Externe Corlatean, in privinta alegerilor din diaspora.

Cat priveste cazul Oprea, va reamintim faptul ca mama lui Bogdan Gigina, tanarul politist care si-a gasit sfarsitul intr-un cumplit accident, in octombrie anul trecut, produs in timp ce insotea masina in care se afla fosutl sef al MAI, a reactionat la randul sau, in privinta votului din Senat. DETALII AICI.

165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger