AcasăOldKovesi a ajuns la Ministerul Justitiei

Kovesi a ajuns la Ministerul Justitiei

Inregistrarile primite de oamenii Laurei Codruta Kovesi de la cei aflati in vizorul DNA ar putea duce la redeschiderea unor dosare de coruptie abandonate cu ani in urma

Zi plina la Ministerul Justitiei. Dupa ce ambasadorul SUA a discutat cu seful acestei institutii, Laura Kovesi – sefa DNA-ului – a ajuns, in decursul dupa-amiezii, fata in fata cu Tudorel Toader.

UPDATE 18.07 – Dupa mai putin de o ora de cand a ajuns la sediuL MJ, Laura Kovesi a parasit cladirea, facand doar cateva precizari in fata presei. Intrebata ce anume a vizat discutia cu Toader, procurorul-sef a raspuns scurt: „activitarea DNA”.

Fara sa vrea sa dea prea multe amanunte, lasand sa se inteleaga ca daca va considera potrivit, ministrul insusi va da detalii despre aceasta intrevedere, sefa DNA a declarat ca nu i-a fost cerut sa plece din fruntea DNA-ului si ca nu are de gand sa faca un astfel de pas. „Nu, nu mi-a cerut demisia, nu intentionez sa-mi dau demisia, nu am de ce sa-mi dau demisia, DNA si-a facut treaba. A fost o discutie despre care nu doresc sa dau foarte multe detalii”, a adaugat Kovesi, inainte de a mai sublinia cateva aspecte, printre care faptul ca ar fi fost vorba despre o intrevedere programata: „am discutat doar pentru activitatea DNA, intalnirea a fost fixata pentru astazi dupa-amiaza. Restul detaliilor probabil le veti afla de la domnul ministru”.

––––-

S-a intamplat la cateva ore dupa ce Toader a anuntat ca miercuri la pranz va anunta concluziile evaluarii sale in cazul activitatii sefilor DNA si al Parchetului de pe langa Inalta Curte, refuzand sa spuna clar daca a avut si cu Laura Kovesi o discutie, la fel cum s-a intamplat, in urma cu cateva zile deja, cu Procurorul General Augustin Lazar. „N-am fost sa ma intalnesc cu Laura Codruta Kovesi, pentru ca procedura este in sens invers. Nu ma duc eu. Mierccuri cand va dau rezultatul, explic si procedura, considerentele si concluziile mele”, a precizat ministrul Toader in cadrul unei a doua ture, practic, de precizari facute in fata presei, pe acest subiect, in decursul zilei de luni.

author avatar
Cristina Stefan
402 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger