AcasăOldJudecatorul Toni Grebla a demisionat de la CCR

Judecatorul Toni Grebla a demisionat de la CCR

Toni Grebla a decis sa demisioneze de la Curtea Constitutionala. S-a intamplat dupa ce magistratul a fost, in cursul diminetii de miercuri,  la DNA, judecatorul CCR anuntand ca s-a prezentat la sediul procurorilor anticoruptie pentru a afla ce acuzatii i se aduc.

Toni Grebla

CCR a dat publicitatii un comunicat prin care se anunta decizia fosutlui senator de a renunta la calitatea de magistrat al Curtii. „Astazi, 4 februarie 2015, domnul Toni GREBLA s-a prezentat la sediul Curtii Constitutionale şi a comunicat Plenului decizia de a demisiona din functia de judecator al Curtii Constitutionale”, se arata in documentul cu pricina, in care se mentioneaza, totodata, ca Plenul Curtii a lua act de decizia magistratului ajuns in vizorul procurorilor anticoruptie.

Decizia lui Toni Grebla vine la doar o zi dupa ce procurorii anticoruptie au cerut Senatului aviz pentru arestarea preventiva si trimiterea in judecata a lui Grebla, in dosarul in care judecatorul CCR este suspectat de fapte de coruptie: trafic de influenta, in forma continuata, „efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, constituirea unui grup infractional organizat, favorizarea faptuitorului, „folosirea in orice mod direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii daca este folosita in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite”.

author avatar
Cristina Stefan
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger