AcasăOldJudecatorul Mustata, urmarit penal

Judecatorul Mustata, urmarit penal

Judecatorul Stan Mustata, precum si alte cinci persoane, intre ele si un grefier de la Curtea de Apel Bucuresti, sunt urmariti penal.

Procurorii anticoruptie au inceput cercetarea penala pe numele celor sase, anuntand ca au indicii cum ca acestea ar fi constituit sau aderat la un grup infractional organizat, in vederea savarsirii unor infractiuni de coruptie judiciara.

„In cauza, exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora, in perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, cele sase persoane au constituit sau aderat la grupul infractional in scopul savarsirii unor infractiuni de coruptie judiciara (luare de mita, trafic de influenta, cumparare folosire in orice mod direct sau indirect de informatii care nu sunt destinate publicitatii si permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii) urmarind obtinerea de beneficii materiale”, mentioneaza DNA, prin intermediul unui comunicat.

Cat il priveste pe judecatorul Mustata, cel care a judecat, printre altele, procesul Voiculescu-ICA, procurorii anticoruptie explica faptul ca ” in cazul magistratului, suspect in cauza, au fost aplicate prevederile art. 265 alin. 2 din Cpp: „suspectul sau inculpatul poate fi adus cu mandat de aducere, chiar inainte de a fi fost chemat prin citatie, daca aceasta masura se impune in interesul rezolvarii cauzei””.

De altfel, Stan Mustata a fost prezent, marti, la sediul DNA, unde a fost citat de procurori. Acestuia i s-a adus la cunostinta ca este urmarit penal.

118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger