AcasăOldJudecatorul Mustata si grefiera Curea, arestati preventiv

Judecatorul Mustata si grefiera Curea, arestati preventiv

Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au dispus, noaptea trecuta, arestarea preventiva a judecatorului Stan Mustata si a grefierei Mariana Curea. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la instanta suprema.

Mustata si Curea, grefiera la Curtea de Apel Bucuresti, au primit mandat de arestare preventiva, pentru o perioada de 30 de zile. Ambii fusesera retinuti de catre procurorii anticoruptie, marti, fiind acuzati intr-un dosar de trafic de influenta, in schimbul acordarii unor solutii favorabile in anumite dosare. Anterior, in cursul aceleiasi zile, CSM-ul incuviintase retinerea si arestarea preventiva a judecatorului Curtii de Apel.

In acelasi caz mai sunt cercetate alte patru persoane. „In acest context, in perioada octombrie 2013 – aprilie 2014, membrii grupului au accesat informatii cu caracter confidential din dosarele penale aflate pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, in vederea identificarii si contactarii mituitorilor si cumparatorilor de influenta, in scopul pretinderii de la acestia a unor foloase materiale, in schimbul obtinerii unor hotarari judecatoresti favorabile”, mentioneaza procurorii DNA, prin intermediul unui comunicat.

151 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger