AcasăOldJudecatoarea Terceanu nu scapa de arestul preventiv

Judecatoarea Terceanu nu scapa de arestul preventiv

Geanina Terceanu – judecatoare la Tribunalul Bucuresti, pana sa fie arestata preventiv, si suspendata din functie de Consiliul Superior al Magistraturii- a sperat sa poata scapa de aceasta masura preventiva.

Magistratii Curtii Supreme i-au respins, insa, joi seara, contestatia fata de masura arestului preventiv, luata de instanta pe 20 noiembrie, la propunerea procurorilor DNA, care o acuza pe judecatoarea Terceanu ca ar fi luat mita 200.000 de euro, pentru o solutie de achitare in „Dosarul transferurilor” din fotbal.

La momentul la care Terceanu a fost retinuta, procurorii mentionau faptul ca „la data de 3 aprilie 2012, inculpata Terceanu Geanina a pronuntat in dosarul respectiv o hotarâre de achitare fata de toti inculpatii trimisi in judecata si pentru toate infractiunile retinute in sarcina acestora, achitare pronuntata in temeiul dispozitiilor art. 10 lit. a din Codul de procedura penala din anul 1968 („fapta nu exista”). (…) Ulterior, la data de 12 noiembrie 2012, hotarârea de achitare pronuntata de catre inculpata Terceanu Geanina a fost desfiintata printr-o decizie penala a Curtii de Apel Bucuresti – Sectia a II-a Penala, instanta de control judiciar pronuntând condamnarea inculpatilor la pedepse privative de libertate”.

Va reamintim ca, odata ce a fost arestata preventiv, Geanina Terceanu a fost suspendata din functie de CSM – sectia de judecatori- pe 23 noiembrie.

178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger