AcasăOldJudecatoare aflata in detentie, trimisa in judecata intr-un nou dosar

Judecatoare aflata in detentie, trimisa in judecata intr-un nou dosar

O magistrata din Ploiesti, aflata in detentie -dupa ce a fost condamnata defintiv intr-un alt dosar, in care a fost acuzata tot de fapte de coruptie – va ajunge din nou in fata instantei, odata ce procurorii anticoruptie ploiesteni au dispus trimiterea sa in judecata intr-o alta cauza penala. In acelasi dosar, care va fi judecat de catre magistratii Curtii de apel Ploiesti, a fost actionata in judecata si o alta persoana.

Mai exact, reprezentantii Directiei Nationale Anticoruptie o acuza pe Florica Mihalcea, fost presedinte al Judecatoriei dambivitene Racari, de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar si de fals in inscrisuri sub semnatura privata fals intelectual si uz de fals, toate aceste trei ultim mentionate in forma continuata.

In acelasi dosar a fost deferit justitiei, in stare de libertate, Ion Cojocaru Tanase, cercetat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata si „complicitate la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit” .

Din rechizitoriul pe care l-au intocmit procurorii in prezenta cauza penala rezulta faptul ca in cursul lunii noiembrie a anului 2009, Mihalcea, „in calitate de magistrat – judecator la Judecatoria Racari, jud. Dambovita si presedinte al respectivei instante, prin incalcarea atributiilor de serviciu si ignorarea normelor imperative de procedura civila, beneficiind de concursul nemijlocit al inculpatului Tanase Cojocaru Ion, a solutionat o cauza care a format obiectul unui dosarului civil, pe baza unor inscrisuri necorespunzatoare adevarului, in absenta partilor implicate si a tuturor probelor necesare adoptarii unei solutii juste”.

Totodata, DNA aminteste ca Mihalcea a mai fost trimisa in judecata, pentru fapte de coruptie, in februarie 2012, in primavara anului trecut judecatoarea fiind condamnata definitiv la trei ani de inchisoare cu executare.

233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger