AcasăOldJoe Biden, la Bucuresti: Avem o obligatie sacra sa fim alaturi de...

Joe Biden, la Bucuresti: Avem o obligatie sacra sa fim alaturi de dumneavoastra si de NATO. Puteti sa va bazati pe noi!

Al doilea om de la Casa Alba a transmis, la scurta vreme dupa ce a ajuns pe taram romanesc, un mesaj din partea liderului de la Washington. Totodata, Joe Biden a dat asigurari ca fortele americane au gasit aliati de nadejde in Romania si ca statele ce fac parte din NATO „nu sunt singure”.

Incepand prin a spune ca este o „cinste” sa vada impreuna trupele americane si romanesti, in „primavara din Carpati”, Biden a amintit de sacrificiul romanilor in teatrele de lupta. „Vreau sa le multumesc celor 25 de romani care si-au dat viata in Afganistan si celor 143 care au fost raniti. Le datoram recunostinta. In Romania, fortele americane au gasit aliati de nadejde. Este un partener serios si ferm”, a punctat vicepresedintele american, in cadrul discursului sustinut, in fata oficialilor si a militarilor romani prezenti la Baza 90 de la Otopeni.

In contextul tensiunilor din zona, vicepresedintele american a sustinut ca e nevoie ca alianta sa fie revitalizata, in asa fel incat sa „iasa mai puternica din aceasta criza si sa fie mai unita”, adaugand ca SUA si aliatii NATO trebuie sa fie impreuna, atat la nivel terestru, cat si maritim.

Nu in ultimul rand, vicepresedintele Biden a transmis un mesaj din partea liderului american.  „Este o obligatie sacra sa fim alaturi de dvs si de NATO, si nu doar acum, ci pentru totdeauna, asa ca va spun din partea presedintelui: Puteti sa va bazati pe noi”, a mai precizat inaltul demnitar american.

Joe Biden se va afla la Bucuresti pentru o perioada de doua zile, timp in care va avea intrevederi atat cu seful statului, cat si cu premierul Ponta.

Citeste si: Vicepresedintele SUA, Joe Biden, a ajuns in Romania

Sursa foto: captura video Digi 24

129 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger