AcasăOldJoe Biden, dupa intalnirea cu Ponta: Pentru a atrage investitii, Romania sa-si...

Joe Biden, dupa intalnirea cu Ponta: Pentru a atrage investitii, Romania sa-si intareasca statul de drept

Vicepresedintele american a avut, miercuri, discutii cu seful Executivului, la Palatul Victoria.

La finele intalnirii, in cadrul unei declaratii de presa comune, Biden a sustinut ca, pentru a atrage investitii in tara noastra, in vederea sporirii numarului locurilor de munca, Romania trebuie sa-si intareasca statul de drept.

Totodata, al doilea om de la Casa Alba a punctat ca, Romania, odata ce isi modernizeaza infrastructura interna, ar putea deveni un punct de legatura intre pietele de energie de la Marea Neagra si cele din Europa centrala si de est. „Suveranitatea Romaniei este bazata pe dezvoltarea sa economica. Am vorbit despre masurile pe care sa le luam pentru a mari parteneriatul economic. (…) Nu exista o masura mai importanta pe care Romania poate sa o faca, pentru a atrage investitii si locuri de munca, decat sa-si intareasca statul de drept”, a declarat inaltul demnitar american.

Mai mult, Biden a precizat ca, prin extinderea retelei de furnizare a gazelor naturale poate fi ajutata Republica Moldova, despre care a spus ca este o „tara coplesita de dependenta energetica de Rusia”.

Joe Biden a ajuns in Bucuresti marti dupa-amiaza, impreuna cu sotia sa, Jill. Vicepresedintele SUA s-a intalnit si cu seful statului, dar si cu alti demnitari romani.

119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger