AcasăOldIstvan ramane in arest preventiv, a decis Instanta Suprema

Istvan ramane in arest preventiv, a decis Instanta Suprema

Beke Istvan Attila

Tanarul suspectat ca ar fi planuit sa detoneze chiar de Ziua Nationala, o bomba artizanalala Targu Secuiesc, dispozitiv improvizat pe care anchetatorii sustin ca ar fi vrut sa il amplaseze intr-un cos de gunoi si sa-l activeze de la distanta, nu scapa de arestul preventiv.

Decizia in acest sens a fost luata luni, in urma unei sedinte desfasurate la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Mai precis, mandatul sau – care ar fi trebuit sa expire in ajunul Anului Nou – fusese prelungit cu 30 de zile, inainte de Sarbatori. Istvan a contestat aceasta decizie a Curtii de Apel Bucuresti la Instanta Suprema, in speranta ca magistratii ICCJ vor decide, eventual, cercetarea sa in libertate. Termenul a fost stabilit pentru 4 ianuarie. Acest lucru nu s-a intamplat, insa, astfel ca barbatul, cetatean roman de etnie maghiara, ramane in arest preventiv pana la finele lunii in curs, decizia de luni a Inaltei Curti fiind una definitiva.

 

Trebuie amintit faptul ca aceasta masura preventiva a fost luata in cazul sau la inceputul lunii decembrie, dupa ce intr-o prima faza Beke Istvan, membru al gruparii extremiste „Miscarea de Tineret 64 de comitate”, a fost retinut de catre procurorii DIICOT in vizorul carora a intrat.

Va amintim ca in aceeasi cauza este cercetat si liderul formatiunii „Miscarea de Tineret 64 de comitate”, barbatul aflandu-se, de la finele anului trecut, in arest preventiv.

103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger