AcasăOldIoana Basescu si Elena Udrea ajung in instanta in privinta campaniei din...

Ioana Basescu si Elena Udrea ajung in instanta in privinta campaniei din 2009

Aflate sub control judiciar, atat Ioana Basescu, fata cea mare a fostului sef al statului, cat si Elena Udrea, fosta sefa a PMP, vor ajunge in fata magistratilor de la Curtea Suprema, dupa ce dosarul privind ceea ce procurorii DNA considera a fi fost „plati nelegale” in cazul campaniei electorale din 2009 a fost trimis instantei.

In timp ce Udrea este acuzata, ca, in perioada in care era ministru al Turismului si „implicata direct in campania unuia dintre candidatii la alegerile prezidentiale din 2009”, ar fi savarsit doua presupuse fapte de instigare la luare de mita si alte cinci de spalare a banilor, notarita Ioana Basescu este cercetata pentru  instigare la delapidare si, respectiv, instigare la spalarea banilor.

Din cate rezulta din comunicatul facut public joi la pranz din directia DNA, in aceeasi cauza mai sunt deferiti justitiei Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Victor Tarhon, fost sef al Consiliului Judetean Tulcea, ambii acuzati de luare de mita, Ioan Silviu Wagner, „la data faptei director general al unei societati comerciale cu capital majoritar de stat, pentru savarsirea infractiunii de delapidare”,  dar si Dan Andronic, acuzat de marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Din rechizitoriul intocmit de procurori in cazul de fata rezulta, printre altele, urmatoarele aspecte:

„In cursul anului 2009, in contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni de coruptie, delapidare si evaziune fiscala care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate in campania electorala.

Legatura dintre persoanele care obtineau banii pe cale nelegala si prestatorii de servicii legate de campanie era realizata de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidati si, din aceasta pozitie, coordona atat achizitiile de servicii de campanie, cat si persoanele care au actionat ca intermediari pentru platile realizate, astfel incat sumele de bani sa ajunga la societatile prestatoare.

Remiterea foloaselor infractionale s-a disimulat prin contracte fictive incheiate cu firme care prestau in realitate servicii in cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradala, tiparire de afise, reclame publicate in mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole si prestarea de servicii de consultanta”.

328 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger