AcasăOldInterventie contra cronometru, pe DN 1 B: un TIR incarcat cu peste...

Interventie contra cronometru, pe DN 1 B: un TIR incarcat cu peste 20 de tone de azotat de amoniu a derapat

Mai multe echipaje ale Inspectoratului de urgenta Buzau au intervenit de urgenta, vineri dimineata, pe DN 1B -E 557. Specialistii au fost alertati ca un autotren incarcat cu azotat de amoniu (substanta puternic inflamabila) a derapat, oprindu-se la marginea soselei.

Incidentul a avut loc in jurul orei 10, la la kilometrul 53+500 de metri, din cate anunta Centrul Infotrafic, si a facut ca reprezentantii ISU Buzau sa se indrepte cat mai rapid in zona cu mai multe autospeciale ale pompierilor, stiut faptul ca exista un risc de producere a unei explozii. Au fost luate cat mai rapid posibil primele masuri preventive, iar in cateva zeci de minute, incarcatura – respectiv cele 24 de tone de azotat de amoniu -a fost mutata din autotrenul respectiv, in saci.

Din cate a mentionat purtatorul de cuvant al ISU Buzau, intr-o interventie telefonica in direct la postul B 1TV, in urma incidentului, TIR-ul a ramas inclinat pe partea dreapta, partea pe care se afla si rezervorul cu combustibil, la marginea suprafetei carosabile. Din fericire, nu au fost scurgeri de motorina, dar nici de azotat de amoniu, ca urmare s-a limitat la maximum riscul producerii unei nenorociri.

Circulatia in zona, oprita o perioada de circa o jumatate de ora, ca masura de precautie pana s-a reusit transferul azotatului de amoniu, a fost reluata in urma cu aproximativ 30 de minute, potrivit precizarilor reprezentantilor Centrul Infotrafic al Politiei Romane.

Cauzele producerii incidentului sunt momentan necunoscute, insa urmeaza sa fie elucidate de catre politistii ajunsi la fata locului.

Va reamintim ca, tot pe raza judetului Buzau, dar la Mihailesti, in urma cu peste 11 ani, mai exact in mai 2004, a avut loc o tragedie provocata de explozia unei incarcaturi de azotat de amoniu, soldata cu moartea a 18 persoane (sapte dintre ei pompieri) si ranirea altor 13.

sursa foto: Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov

author avatar
Cristina Stefan
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger